Epres, zabpelyhes crumble pisztáciával

Pofonegyszerű morzsás pite

Epres, zabpelyhes crumble pisztáciával recept

Pitének nevezni is szinte nagyzolás, hiszen szinte semmilyen munkánk nincs vele. Viszont a végeredmény egy nagyon gyümölcsös, roppanós, meleg pite jéghideg vanília fagyival, és persze pisztáciával. Pofonegyszerű, morzsás pite recept következik, amihez még turmixgépre sincs szükség, cserébe viszont bármilyen nyári idénygyümölcsből elkészíthetjük. Ha biztosan gluténmentes zabpelyhet szerzünk be, akkor az egész süti is gluténmentes lesz.

Epres, zabpelyhes crumble pisztáciával recept

Hozzávalók egy 30 cm-es piteformához:

  • 10 dkg zabpehely,
  • 60 gr pisztácialiszt vagy darált pisztácia,
  • 20 gr barna cukor,
  • 10 dkg hideg vaj
  • csipet só,
  • pár szem natúr pisztácia.
  • 50-55 dkg eper,
  • 2-3 tk. kukoricakeményítő,
  • 1-2 ek. barnacukor.

Elkészítés:

  1. A zabpelyhet, pisztácialisztet, cukrot, sót összekeverjük és elmorzsoljuk a hideg vaj darabkákkal, csak amolyan rusztikus módon.
  2. A megmosott, lecsepegtetett eper darabokat összekeverjük 1-2 evőkanálnyi barna cukorral, keményítővel, és egy kerámia forma aljába halmozzuk.
  3. Rámorzsoljuk a zabpelyhes, vajas keveréket, és kb. 180 fokon sütjük, légkeverés mellett, amíg aranybarnára nem pirul a morzsa. Tálaljuk langyosan, egy kis vanília fagyival, és pisztácia darabokkal bolondítva.

Epres, zabpelyhes crumble pisztáciával képek

Ha tetszett a fenti Epres, zabpelyhes crumble pisztáciával recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló pite recepteket is: Vaníliapudingos, almás morzsapite recept, Szilvás cobbler recept, Cukkinis, leveles tésztás pite recept.

További receptötletek a hozzávalókból: eper, pisztácia, vaj, zabpehely. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, eperszezon, gyorsan elkészíthető, gyümölcsös, pite.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Epres, zabpelyhes crumble pisztáciával recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató