Pimasz bizony, mert elképesztően gyors tésztacsodáról van szó, amit szinte pimaszság receptnek nevezni, hiszen egy-két jó minőségű olasz alapanyagból áll, amiket egymáshoz keverve 10 perc alatt az asztalra varázsolhatunk egy hamisítatlan itáliai életérzésű vacsorát.
Pimasz olasz tészta recept
A pimaszkodás alapanyagai:
- egy adag jófajta, olívaolajban és fokhagyma társaságában lévő aszalt paradicsom
- egy nagy csokor rukkola
- 2-3 gerezd fokhagyma
- reszelt parmezán és parmezán sajt szeletek a tálaláshoz
- kb. 200 gr trofie tészta (ha nincs, más tészta fajta is megteszi)
Elkészítés:
- Elsőként főzzük al dentére (majdnem megfőtt, de még feszes) a tésztát.
- A felszeletelt aszalt paradicsomos olívaolajban pár pillanat alatt forgassuk meg az aprított fokhagymát, a rukkola egy részét aprítva, majd dobjuk hozzá a kifőtt tésztát és a reszelt parmezánt.
- Forgassuk át alaposan és friss rukkolával, parmezán forgáccsal díszítve tálaljuk azon melegében.