Pimasz olasz tészta

Egy kis konyhai pimaszkodással több idő jut pihenésre

Pimasz olasz tészta recept

Pimasz bizony, mert elképesztően gyors tésztacsodáról van szó, amit szinte pimaszság receptnek nevezni, hiszen egy-két jó minőségű olasz alapanyagból áll, amiket egymáshoz keverve 10 perc alatt az asztalra varázsolhatunk egy hamisítatlan itáliai életérzésű vacsorát.

Pimasz olasz tészta recept

A pimaszkodás alapanyagai:

  • egy adag jófajta, olívaolajban és fokhagyma társaságában lévő aszalt paradicsom
  • egy nagy csokor rukkola
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • reszelt parmezán és parmezán sajt szeletek a tálaláshoz
  • kb. 200 gr trofie tészta (ha nincs, más tészta fajta is megteszi)

Elkészítés:

  1. Elsőként főzzük al dentére (majdnem megfőtt, de még feszes) a tésztát.
  2. A felszeletelt aszalt paradicsomos olívaolajban pár pillanat alatt forgassuk meg az aprított fokhagymát, a rukkola egy részét aprítva, majd dobjuk hozzá a kifőtt tésztát és a reszelt parmezánt.
  3. Forgassuk át alaposan és friss rukkolával, parmezán forgáccsal díszítve tálaljuk azon melegében.

Pimasz olasz tészta képek

Ha tetszett a fenti Pimasz olasz tészta recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló tészta recepteket is: Sült paradicsomos, krémsajtos spagetti recept, Tojásos nokedli fejes salátával recept, Medvehagyma pesztós, házi fettuccine recept.

További receptötletek a hozzávalókból: aszalt paradicsom, fokhagyma, parmezán sajt, rukkola. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, gyorsan elkészíthető, olasz, tészta, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Pimasz olasz tészta recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató