Sárgabarackmagos, zabpelyhes keksz

Gluténmentes délutáni nasi

Sárgabarackmagos, zabpelyhes keksz recept

A sárgabarackmag lisztet leginkább csak a 2021. évi Cukormentes Ország Tortájából, a Beszterce rózsájából ismerjük, holott fantasztikus tulajdonságainak köszönhetően pillanatok alatt népszerű alapanyaggá válhat a konyhánkban. Az íze egészen különleges, a friss sárgabarack és a mandula találkozását képzeljétek magatok elé. Az egyedülálló, aromás ízélmény mellett kreatívan segíti a gluténmentes receptek kikísérletezését, és tele van értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal, fehérjével. Az aszalt gyümölcsökkel és zabpehellyel gazdagított, sárgabarackmag lisztből készülő keksz szuper alternatíva egészséges, rostdús uzsonnaként vagy tízóraiként, az elkészítése pedig pofonegyszerű.

Sárgabarackmagos, zabpelyhes keksz recept

Hozzávalók kb. 30 kekszhez:

  • 8 dkg kristálycukor,
  • 10 dkg puha vaj,
  • 1 zacskó vaníliacukor,
  • 15 dkg sárgabarackmag liszt,
  • 10 dkg gluténmentes zabpehely,
  • 1 tojás,
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna,
  • 1 csipet só,
  • kb. 15 dkg aszalt gyümölcs: sárgabarack, vörösáfonya, eper vegyesen,
  • 10 dkg étcsokoládé,
  • 2-3 ek. napraforgóolaj.

Elkészítés:

  1. A cukrokat a puha vajjal és tojással habosra turmixoljuk.
    Cukor, vaj és tojás összeturmixolása
  2. A sárgabarackmaglisztben elkeverjük a szódabikarbónát, sót, és a zabpehellyel együtt hozzáadjuk a tojásos habhoz,keverőlapát segítségével összedolgozzuk.
    Liszt hozzáadása
  3. Az aszalt gyümölcsöket kis darabokra vágjuk, és elkeverjük a tésztával.
    Aszalt gyümölcsök hozzáadása
  4. Fagyis kanál, kekszadagoló vagy evőkanál segítségével kupacokat formázunk  a masszából a sütőpapírral borított tepsin. Nem szükséges túl messze tenni egymástól a kekszeket, mert kevéssé nőnek meg eredeti méretükhöz képest. A kupacokat ellapítjuk, és egy villa segítségével lenyomkodjuk.
    Keksz adagolása, formázása
  5. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 10 percig.
  6. Ha kihűltek a kekszek, étcsokival feldobhatjuk a felszínüket. Étcsokoládét olvasztunk kevés napraforgóolajjal, majd egy kancsó segítségével, cikk-cakk alakban meglocsoljuk a kekszeket.

Sárgabarackmagos, zabpelyhes keksz képek

Ha tetszett a fenti Sárgabarackmagos, zabpelyhes keksz recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló keksz recepteket is: Mogyoróvajas csók, Málnás, mandulás vegán keksz recept, Almás, fahéjas zabkeksz recept.

További receptötletek a hozzávalókból: aszalt gyümölcs, étcsokoládé, sárgbarackmag liszt, tojás, vaj, zabpehely. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, gluténmentes, keksz.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Sárgabarackmagos, zabpelyhes keksz recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató