Toszkán paradicsomleves

Hamisítatlan olasz életérzés egy tányér levesben

Toszkán paradicsomleves recept

Kiskoromban sosem szerettem a klasszikus paradicsomlevest. Anya otthon ilyet nem főzött, így csak a menzás, betűtésztás paradicsomlevessel találkoztam, mindaddig, amíg meg nem érintett az olasz gasztronómia szele. Innentől kezdve természetesen új értelmet nyert számomra a paradicsomleves, új világ nyílt meg, pont úgy, mint a rizibi vs. risotto univerzumban. :)

Toszkán paradicsomleves recept

Hozzávalók kb. 4 főre:

  • 3 db jó minőségű, olasz hámozott paradicsom konzerv
  • 1 nagy marék friss bazsalikom levél
  • só, bors,
  • 1 kk. fűszerkeverék: oregánó, kakukkfű, zsálya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 6-7 gerezd fokhagyma
  • néhány ek. olívaolaj
  • 1-2 l zöldség leves alaplé
  • a tálaláshoz: minimozzarella golyók, só, bazsalikom

Paradicsomleves elkészítése:

  1. Kevés olívaolajon megpirítjuk az aprított vöröshagymát, a fokhagyma gerezdek 80%-át felszeleteljük és a finom illat megérkezéséig megfuttatjuk az edényben.
  2. Hozzáadjuk a paradicsomot, jól összekeverjük, felöntjük a zöldséglével, és fűszerezzük a szárított fűszerekkel.
  3. Alacsony lángon összefőzzük, és amikor már a hagyma is megpuhult, meghintjük egy marék bazsalikom levéllel, a maradék fokhagymával és botmixer segítségével rusztikusra pürésítjük. Az állagát a krémleves és klasszikus leves közötti sűrűségre szoktam beállítani, így nem túl sűrű, de még kellemesen selymes, zamatos, testes.
  4. A mini mozzarellagolyókat megsózom, meghempergetem aprított bazsalikomlevelekben és ezzel tálalom, plusz ízlés szerint meglocsolom egy kis fokhagymás, chilis olívaolajjal.

Toszkán paradicsomleves képek

Ha tetszett a fenti Toszkán paradicsomleves recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló leves recepteket is: Petrezselymes húsgombóc leves recept, Gazpacho recept, Kukoricás chowder leves recept.

További receptötletek a hozzávalókból: hámozott paradicsom, mozzarella. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: gyorsan elkészíthető, leves, olasz, vegetáriánus, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Toszkán paradicsomleves recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató