Még mindig segít a séf: „polcokon” az új Lidl szakácskönyv

Matricagyűjtésre fel!

Még mindig segít a séf - Lidl ajándék szakácskönyv

Számomra minden idők legkedvesebb nyereményjátéka az év végi matricagyűjtögetés Lidl szakácskönyv(ek)ért. Szerencsére ezt a jó szokását idén is megtartotta a Lidl, így november 26-ától a sorozat hatodik kötetét vehetjük a kezünkbe. A menetrend sem változott: intézzük a hétvégi bevásárlást náluk, cserébe matricákat kapunk (7000 Ft-onként egy matrica jár), amiket egy szuper színvonalas szakácskönyvre (5 matricáért) válthatunk be. A gyűjtögetéssel érdemes sietni, mert limitált példányszámban érhető el a szakácskönyv.

Az otthonfőzést népszerűsítő kötet szakmai színvonalát ismét Széll Tamás biztosítja, aki a Lidl áruházakban kapható alapanyagok felhasználásával készítette el a különféle fogásokat. Az idei év újdonsága a „Séftippek” című fejezet, ahol Tamás olyan konyhatechnológiai tippeket oszt meg, melyek segítségével megtudhatjuk, hogyan kell bánni egy-egy akár nem hétköznapi alapanyaggal, mit és hogyan lehet elkészíteni belőle.

Tamást hét hazai, közismert ember kísérte el felfedezőútján, akik a recepteken túl mesélnek magukról, élményeikről, melyeket ők osztottak meg a közös sütés-főzés során. Szucsánszki Zita a Ferencváros és a magyar válogatott kézilabdázója számtalan friss és üde zöldség, ízletes gyümölcsök kavalkádjában a „Frissesség mindenek felett” című fejezetet jegyzi. A hatszoros óceánátkelő magyar hajós, Rakonczay Gábor a hús-, glutén- és laktózmentes, valamint vegán ételeknek szánt fejezetet „Mentes, de teljes” címmel állította össze. Mádai Vivien a friss idényzöldségek és a halak birodalmába kalauzolja el az olvasót a „Csak lazán!” fejezetben, míg a rap/hiphopot képviselő Animal Cannibals a húsos ételekből adnak ízelítőt az „Együtt sülve-főve” részben. Az ismert énekes, Caramel a hagyományos recepteket ötvözi egy kis innovációval az „Emlékek a tányéron” című fejezetben. Végül Varga Izabella, színésznő az „Egy asztalnál mindenki” összeállításban a családi kincsestárból hozott a gyerekkort és az örökséget, az ünnepeket és a hagyományokat felidéző recepteket.

Ízelítőül íme az a gyűjtemény, ami a recept várólistámra került a könyvből:

  • Ázsiai roppanós zelleres répasaláta,
  • Zöldfűszeres lazacpástétom zsenge tavaszi zöldségekkel
  • Német burgonyasaláta
  • Lyoni hagymakarikák
  • Coq au vin – francia vörösboros tanyasi csirke
  • Svéd húsgolyók
  • Az én francia hagymalevesem
  • Csokis-mogyorós-narancsos babka
  • Ragadós sült rizs marhahússal és zöldségekkel

Az egyes receptek, illetve a sztárokkal közös főzések pillanatai videó formátumban is elérhetők lesznek a lidl.hu/konyha oldalon lesznek.

Oszd meg a cikket másokkal is!

Hozzászólások

Az értékeléshez és hozzászóláshoz belépés szükséges.

Még mindig segít a séf: „polcokon” az új Lidl szakácskönyv képek

Nézd meg ezeket a gasztrocikkeket is!

Az étel iskolája Széll Tamással Lidl szakácskönyv

Az étel iskolája Széll Tamással

Új, alapszakácskönyv a Lidl Konyhától

    Megint segít a séf, Lidl szakácskönyv

    Megint segít a séf

    Elérhető a Lidl konyha legújabb szakácskönyve

      Segít a séf, új Lidl szakácskönyv

      Szakácskönyv beszerzésre fel

      Segít a séf: megjelent a Lidl Konyha új receptgyűjteménye

        Márton napi főzősuli IKEA módra

        Márton napi főzősuli IKEA módra

        Liba napok svéd kiadásban

          Hazai ízutazás Mautner Zsófival és Széll Tamással

          Hazai ízutazás Mautner Zsófival és Széll Tamással

          Betyárjó falatozás a Lidl szakácskönyv bemutatóján

            A főzés mindenkié, Lidl szakácskönyv

            A főzés mindenkié

            Színvonalas Lidl Konyha szakácskönyv az ünnepekre

              Egy falat Róma

              Egy falat Róma

              Az olasz gasztronómia fővárosában jártunk

                Lidl borvacsora

                "A bor ősszel édesült szerelem"

                Borvacsora Lidl kiadásban

                  Déli illatok az olasz Krizia étteremből

                  Déli illatok az olasz Krizia étteremből

                  Fergeteges autentikus olasz vacsoraest

                    Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

                    Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

                    Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

                    Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató