Karfiolból annyi izgalmas ételt készíthetünk, így remek főszereplő egytálétel fronton is. A nagy kedvencem, a karfiol steak mellett ez az ázsiai ízvilágú karfiol curry recept is telitalálatos finomság. Gyorsan össze lehet dobni, fantasztikus ízkavalkáddal kecsegtet, a csodás színeiről nem is beszélve. Minden érzékszervünk számára felemelő élményt jelent a karfiol curry-s ebéd, garantáltan felvillanyozza a heti menüsort. A recept alapanyagaiban kizárólag növényi hozzávalókat találunk, így teljes mértékben vegán karfiol curry recepttel van dolgunk.
Karfiol curry recept
Hozzávalók kb. 4 személyre:
- 1 fej karfiol,
- 1 fej vöröshagyma,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- pár ek. olívaolaj,
- 1 kis darab gyömbér,
- 1-2 db édesburgonya,
- 1 db sárgarépa,
- 6-8 db koktélparadicsom,
- 1 kis csokor koriander,
- 1-2 tk. garam masala,
- 1 tk. kurkuma,
- 1 tk. őrölt római kömény,
- 1 db friss lime,
- 2 dl kókusztej,
- kb. 1 dl víz,
- ízlés szerinti só.
Elkészítés:
- Kevés olívaolajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott édesburgonyát, és répát, és pár percig pirítjuk a zöldségeket. Majd pár másodperc alatt hozzákeverjük a reszelt fokhagymát és gyömbért.
- Ezt követően tesszük bele a kisebb rózsákra szedett karfiolt, és a paradicsomot.
- Fűszerezzük a fenti fűszerekkel, majd felöntjük kókusztej és víz keverékével.
- Fedő alatt főzzük addig, amíg puhára nem főnek a zöldségek.
- Tálalás előtt megszórjuk friss korianderrel, és lime levével meglocsoljuk.