Sonkás, sajtkrémes bulgurral töltött paprika

Sós, füstös és édes, krémes ízek násza

Sonkás, sajtkrémes bulgurral töltött paprika recept

Ha a húsvéti sonka és tojás kombinációját már meguntuk, használjuk fel az ebédhez a “maradék” füstölt sonkát. Édes, piros húsú paprikába töltve, fantasztikus íz-összhatást érhetünk el a sós, füstös sonkával. Zöldhagymás, petrezselymes, főtt bulgurral, és termelői sajtkrémmel egészítjük ki, így egy csodás tölteléket fogunk kapni, amit sajttal a tetején megsütve, kész is a teljes értékű ebéd vagy vacsora. A recept olyannyira sikert tud aratni, hogy ha éppen nincs maradék húsvéti sonka, akkor is érdemes kipróbálni vega verzióban, más zöldséggel is kísérletezve, vagy a sonkát lecserélve pl. pirított csirkemell kockákra.

Sonkás, sajtkrémes bulgurral töltött paprika recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db nagy piros kaliforniai paprika,
  • 1 bögre bulgur,
  • 1,5-2 bögre víz,
  • pár csepp olívaolaj,
  • 3 szál zöldhagyma,
  • só, bors ízlés szerint,
  • 1 késhegynyi őrölt római kömény,
  • 3-4 szelet füstölt sonka,
  • 10-15 dkg natúr sajtkrém,
  • 1 csokor friss petrezselyem,
  • 10 dkg reszelt trappista sajt.

Elkészítés:

  1. Pár csepp olajon megdinszteljük a karikákra vágott zöldhagymát, rádobjuk az átmosott bulgurt, 1-2 percig pirítjuk, majd legalább másfélszeres vízzel felöntjük, és fedő alatt főzzük. Fűszerezzük sóval, borssal, római köménnyel. Forraljuk fel, majd vegyük vissza alacsony hőfokra, kb. 20 perc alatt teljesen megpuhul. Az utolsó 10 perc alatt már el is zárhatjuk alatta a főzőlapot, a gőzben, a fedő alatt készre fő. 
  2. A megfőtt bulgurt összekeverjük a sajtkrémmel, az aprított petrezselyemmel és a kis kockákra vágott sonkával.
  3. A félbevágott, magházától és magoktól megszabadított paprikákat megtöltjük a sonkás, sajtkrémes bulgurral, majd reszelt sajttal gazdagon megszórjuk. Pár csepp olívaolajjal megkenjük a tepsi alját, erre tesszük a töltött paprikákat, és 180 fokon sütjük légkeverés mellett kb. 30 percig.

Sonkás, sajtkrémes bulgurral töltött paprika képek

Ha tetszett a fenti Sonkás, sajtkrémes bulgurral töltött paprika recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló egytálétel recepteket is: Karfiol curry recept, Római, búzadarás gnocchi, Tepsis lecsó recept.

További receptötletek a hozzávalókból: bulgur, kaliforniai paprika, petrezselyem, sajtkrém, sonka. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: egytálétel, főétel, töltött.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Sonkás, sajtkrémes bulgurral töltött paprika recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató