Érdemes kihasználni a medvehagyma szezon minden pillanatát, hiszen olyan gyorsan elröppen, pedig egy csodálatos alapanyag a konyhában. Most egy könnyed, friss, tavaszi hangulatú saláta került terítékre friss medvehagyma felhasználásával. Ebben a salátában a medvehagyma dominancia mellett a bulguré a másik főszerep. A sokoldalúan felhasználható bulgur lehűtve remek hozzávaló salátákban is.
Medvehagymás bulgur saláta recept
Hozzávalók:
- 1/2 bögre bulgur,
- 1 bögre víz,
- 1/2 db citrom leve,
- pár ek. olívaolaj,
- 6-8 szem koktélparadicsom,
- pici csokor medvehagyma,
- két maroknyi madár saláta,
- 125 g mozzarella sajt,
- csipetnyi só.
Elkészítés:
- A bulgurt átmossuk, és kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, a rizshez hasonló módon, és megvárjuk, amíg kihűl.
- A paradicsomot és a mozzarella sajtot apró kockákra szeleteljük, a medvehagymát felaprítjuk, picit sózzuk, hozzá dobjuk a madársalátát és összekeverjük a bulgurral.
- A citrom levével és olívaolajjal összedolgozzuk a salátát, és frissen tálaljuk.