A körtére bizony nem csak édes, süti alapanyagként gondolhatunk, annál sokkal több lehetőséget rejt magában. Édes, sós, enyhén savanykás és egyben markáns ízek forgataga figyelhető meg ebben a nagyon őszi, nagyon kedves, körte-dominanciával rendelkező, harmonikus salátában. Pillanatok alatt összedobhatjuk uzsonnára vagy vacsorára, a különleges hatás pedig nem marad el köszönhetően a körte-dió-brie sajt hármasának, amit egy zöld saláta alapra ültetünk és egy selymes öntettel fokozzuk az ízeit. Így remek vendégváró fogás kerekedhet belőle akár ünnepi alkalmakra is.
Diós, brie sajtos körte saláta recept
Hozzávalók 2 személyre
- 3 db körte,
- 1 maréknyi pirított dió,
- 10 dkg brie sajt,
- 2 db bébi római saláta vagy fél jégsaláta,
- 80 gr madársaláta,
- 2 ek. friss citromlé,
- 2 ek. méz,
- 2 ek. olívaolaj,
- só, bors ízlés szerint.
Elkészítés
- Helyezzük el a kisebb darabokra tépkedett római salátát a madársalátával együtt a tál alján.
- Erre tesszük a vékony szeletekre vágott körtét.
- Körbelocsoljuk a citromlé-méz-olívaolaj-só, bors keverékével, majd rádobjuk a szeletelt brie sajtot, és a pirított dió szemeket. Frissen tálaljuk.