Meggy, gesztenye, mennyei tejcsoki mikulások, rum... és tovább nem ragozom, miből is áll a legfrissebb "túlélő" készletünk. Gyorsan elkészül és a gesztenyének, réteslisztnek, gyümölcsnek köszönhetően szuper omlós, puha, könnyed állagú lesz még 2 nap elteltével is, persze, csak ha maradna belőle.
Meggyes, gesztenyés muffin recept
Hozzávalók 20 pufi muffinhoz:
- 1 tojás,
- kb. 16-17 dkg cukor,
- 2 cs. vaníliacukor,
- 1 cs. gesztenyemassza,
- 2 dl tej,
- kevesebb mint 1 dl olaj,
- 25 dkg liszt (vegyesen használtam réteslisztet finomliszttel),
- 1 cs. sütőpor,
- 1 üveg meggybefőtt lecsöpögtetve, vagy friss meggy,
- 3 csoki mikulás/200 g tej- vagy étcsokoládé,
- pár csepp rum.
Elkészítés:
- A tojást a cukorral alaposan összekeverjük turmixgéppel, majd hozzáöntjük a villával áttört gesztenyemasszát, amit előzetesen a tejjel és olajjal jól eldolgoztunk.
- Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, 20 szem meggy kivételével az összes meggyet, összetört csokit és néhány csepp rumot.
- Jól összedolgozzuk, és a papírkapszlikkal bélelt muffin formába adagoljuk.
- Szeretem a pufi muffinokat, ezért kb. 2 nagy evőkanálnyi adagot szoktam a formába halmozni. A tetejükre szúrunk egy-egy meggyszemet.
- Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon tűpróbáig.