A Lidl konyha bemutatja: életem ételei Széll Tamással

Idén 9. éve tarthatjuk a kezünkben a Lidl ajándék szakácskönyvét

A Lidl konyha bemutatja: életem ételei Széll Tamással

Talán nem túlzás azt mondani, hogy az ünnepi készülődés, főzésre hangolódás fontos mérföldköve a decemberi Lidl ajándék szakácskönyv megjelenése. Idén a sorozat kilencedik kötetét tarthatjuk a kezünkben, mely a „A Lidl konyha bemutatja: életem ételei Széll Tamással” címet viseli. Minden alkalommal egy új csavarral, izgalmas receptekkel, fontos séf tippekkel, étel-bor párosítási tanácsokkal gazdagodhattunk. A 2023-as kötet különlegességéről már messziről, a borító is árulkodik. Széll Tamás, Michelin-csillagos séf életútjával, gyerekkori emlékeivel, személyes történeteivel, kedvenc ételeivel ismerkedhetünk meg.

A séf mindemellett elhalmoz minket számos olyan fortéllyal, praktikával, jótanáccsal, amelyeket megfogadva pazar menüt készíthetünk otthon. A tavalyi könyv vezérfonalát követve, most sem marad el a szezonalitás fókusza, így a 48 receptet négy nagy fejezetre bontva találjuk meg, évszakok szerint. Mind a négy fejezet kiegészül borajánlóval és dietetikai leckékkel. A könyvben felelevenednek olyan receptek, mint a vidéki nagymama legjobb receptjei, a családi otthon ízei, az iskolai menza egy-egy fogása is, de azt is megtudhatjuk, hogy mi a jó pörkölt titka.

A tradicionális, hazai receptúrákon felül izgalmas ízutazásra hív minket egy-két ázsiai, francia vagy éppen skandináv étel. A szezonalitási jelleg pedig az éppen elérhető zöldség-gyümölcs kínálaton túl az ünnepeket is fókuszba helyezi, így a téli receptgyűjteményben egy kis csokor, karácsonyi sütemény ötletet is fellelhetünk. A csodás fotókkal illusztrált könyvben, ahogy mindig, most is nagyon jól követhetők a receptek, könnyű belőlük főzni és kísérletezni a konyhában, még a saját jegyzeteinknek is jut hely a könyvben. A recepteken túl Széll Tamás két séftippje is helyet kapott a könyvben, melyben megmutatja, hogy lesz konyhakész a garnéla, vagy hogyan kell a fekete kagylót megtisztítani.

Néhány recept ízelítőül:

  • Epres-túrós trifle (angol krémdesszert),
  • Csúsztatott zabpalacsinta,
  • Marhapörkölt öntöttvas lábasban,
  • Töltött olvadós burgonya,
  • Kulajda, a cseh gombaleves,
  • Az igazi francia hagymaleves,
  • Indiai csirkés-zöldséges curry.

Hogyan lehet Lidl ajándék szakácskönyvhöz jutni?

A korábbi évekhez képest most már online, a Lidl Plus appon keresztül zajlik a pontgyűjtés. Az applikáción belül, a Szakácskönyv Pontvadász! promócióra kattintva tudnak játszani a vásárlók 2023. november 27. és 2023. december 23. között. Minden elköltött 8000 forint után jár egy pont az applikációban, melyből hatot kell összegyűjteni. Ezt követően lehet aktiválni a kupont, és kérni az ajándék szakácskönyvet a pénztárnál. Érdemes sietni, mert a szakácskönyv limitált példányszámban érhető el a Lidl áruházakban. További információk a Lidl szakácskönyv promócióról.

Oszd meg a cikket másokkal is!

Hozzászólások

Az értékeléshez és hozzászóláshoz belépés szükséges.

A Lidl konyha bemutatja: életem ételei Széll Tamással képek

Nézd meg ezeket a gasztrocikkeket is!

Megint segít a séf, Lidl szakácskönyv

Megint segít a séf

Elérhető a Lidl konyha legújabb szakácskönyve

    Segít a séf, új Lidl szakácskönyv

    Szakácskönyv beszerzésre fel

    Segít a séf: megjelent a Lidl Konyha új receptgyűjteménye

      Márton napi főzősuli IKEA módra

      Márton napi főzősuli IKEA módra

      Liba napok svéd kiadásban

        Hazai ízutazás Mautner Zsófival és Széll Tamással

        Hazai ízutazás Mautner Zsófival és Széll Tamással

        Betyárjó falatozás a Lidl szakácskönyv bemutatóján

          A főzés mindenkié, Lidl szakácskönyv

          A főzés mindenkié

          Színvonalas Lidl Konyha szakácskönyv az ünnepekre

            Egy falat Róma

            Egy falat Róma

            Az olasz gasztronómia fővárosában jártunk

              Lidl borvacsora

              "A bor ősszel édesült szerelem"

              Borvacsora Lidl kiadásban

                Déli illatok az olasz Krizia étteremből

                Déli illatok az olasz Krizia étteremből

                Fergeteges autentikus olasz vacsoraest

                  Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

                  Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

                  Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

                  Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató