Még mindig segít a séf: „polcokon” az új Lidl szakácskönyv

Matricagyűjtésre fel!

Még mindig segít a séf - Lidl ajándék szakácskönyv

Számomra minden idők legkedvesebb nyereményjátéka az év végi matricagyűjtögetés Lidl szakácskönyv(ek)ért. Szerencsére ezt a jó szokását idén is megtartotta a Lidl, így november 26-ától a sorozat hatodik kötetét vehetjük a kezünkbe. A menetrend sem változott: intézzük a hétvégi bevásárlást náluk, cserébe matricákat kapunk (7000 Ft-onként egy matrica jár), amiket egy szuper színvonalas szakácskönyvre (5 matricáért) válthatunk be. A gyűjtögetéssel érdemes sietni, mert limitált példányszámban érhető el a szakácskönyv.

Az otthonfőzést népszerűsítő kötet szakmai színvonalát ismét Széll Tamás biztosítja, aki a Lidl áruházakban kapható alapanyagok felhasználásával készítette el a különféle fogásokat. Az idei év újdonsága a „Séftippek” című fejezet, ahol Tamás olyan konyhatechnológiai tippeket oszt meg, melyek segítségével megtudhatjuk, hogyan kell bánni egy-egy akár nem hétköznapi alapanyaggal, mit és hogyan lehet elkészíteni belőle.

Tamást hét hazai, közismert ember kísérte el felfedezőútján, akik a recepteken túl mesélnek magukról, élményeikről, melyeket ők osztottak meg a közös sütés-főzés során. Szucsánszki Zita a Ferencváros és a magyar válogatott kézilabdázója számtalan friss és üde zöldség, ízletes gyümölcsök kavalkádjában a „Frissesség mindenek felett” című fejezetet jegyzi. A hatszoros óceánátkelő magyar hajós, Rakonczay Gábor a hús-, glutén- és laktózmentes, valamint vegán ételeknek szánt fejezetet „Mentes, de teljes” címmel állította össze. Mádai Vivien a friss idényzöldségek és a halak birodalmába kalauzolja el az olvasót a „Csak lazán!” fejezetben, míg a rap/hiphopot képviselő Animal Cannibals a húsos ételekből adnak ízelítőt az „Együtt sülve-főve” részben. Az ismert énekes, Caramel a hagyományos recepteket ötvözi egy kis innovációval az „Emlékek a tányéron” című fejezetben. Végül Varga Izabella, színésznő az „Egy asztalnál mindenki” összeállításban a családi kincsestárból hozott a gyerekkort és az örökséget, az ünnepeket és a hagyományokat felidéző recepteket.

Ízelítőül íme az a gyűjtemény, ami a recept várólistámra került a könyvből:

  • Ázsiai roppanós zelleres répasaláta,
  • Zöldfűszeres lazacpástétom zsenge tavaszi zöldségekkel
  • Német burgonyasaláta
  • Lyoni hagymakarikák
  • Coq au vin – francia vörösboros tanyasi csirke
  • Svéd húsgolyók
  • Az én francia hagymalevesem
  • Csokis-mogyorós-narancsos babka
  • Ragadós sült rizs marhahússal és zöldségekkel

Az egyes receptek, illetve a sztárokkal közös főzések pillanatai videó formátumban is elérhetők lesznek a lidl.hu/konyha oldalon lesznek.

Oszd meg a cikket másokkal is!

Hozzászólások

Az értékeléshez és hozzászóláshoz belépés szükséges.

Még mindig segít a séf: „polcokon” az új Lidl szakácskönyv képek

Nézd meg ezeket a gasztrocikkeket is!

Jókat eszünk szakácskönyvek

Jókat eszünk szakácskönyvek

Társ a hétköznapi sütés-főzéshez

    A Lidl konyha bemutatja: életem ételei Széll Tamással

    A Lidl konyha bemutatja: életem ételei Széll Tamással

    Idén 9. éve tarthatjuk a kezünkben a Lidl ajándék szakácskönyvét

      Ujvári Vivien borász és az ő "gyermekei" - A fantasztikus nő a kiváló borok mögött

      A fantasztikus nő a kiváló borok mögött

      Ujvári Vivien és az ő "gyermekei"

        N28 Wine & Kitchen: katalán-baszk-magyar fúzió sosem látott magasságokban

        Katalán-baszk-magyar fúzió sosem látott magasságokban

        Az N28 Wine & Kitchen borétterem megújult menüje különleges gasztroutazásra hív minket

          Ételek és évszakok Lidl szakácskönyv Széll Tamás receptjeivel

          Ételek és évszakok

          Elérhető a 8. Lidl szakácskönyv Széll Tamás receptjeivel

            Wossala Rozina: Konyhakönyv

            Több mint egy szakácskönyv

            Megjelent Wossala Rozina Konyhakönyve

              Felfedeztük a bájos Platz piacot

              Felfedeztük a bájos Platz piacot

              Gasztro-élménybeszámoló és piacajánló poszt következik

                Tucatnyi éve ízzel-lélekkel

                Tucatnyi éve ízzel-lélekkel

                12 kedvenc receptem

                  Budapest legkedvesebb olasz delijében, a Delissimoban jártam

                  Betoppansz, belekóstolsz, és beleszeretsz

                  Budapest legkedvesebb olasz delijében, a Delissimoban jártam

                    Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

                    Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

                    Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

                    Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató