Számomra minden idők legkedvesebb nyereményjátéka az év végi matricagyűjtögetés Lidl szakácskönyv(ek)ért. Szerencsére ezt a jó szokását idén is megtartotta a Lidl, így november 26-ától a sorozat hatodik kötetét vehetjük a kezünkbe. A menetrend sem változott: intézzük a hétvégi bevásárlást náluk, cserébe matricákat kapunk (7000 Ft-onként egy matrica jár), amiket egy szuper színvonalas szakácskönyvre (5 matricáért) válthatunk be. A gyűjtögetéssel érdemes sietni, mert limitált példányszámban érhető el a szakácskönyv.
Az otthonfőzést népszerűsítő kötet szakmai színvonalát ismét Széll Tamás biztosítja, aki a Lidl áruházakban kapható alapanyagok felhasználásával készítette el a különféle fogásokat. Az idei év újdonsága a „Séftippek” című fejezet, ahol Tamás olyan konyhatechnológiai tippeket oszt meg, melyek segítségével megtudhatjuk, hogyan kell bánni egy-egy akár nem hétköznapi alapanyaggal, mit és hogyan lehet elkészíteni belőle.
Tamást hét hazai, közismert ember kísérte el felfedezőútján, akik a recepteken túl mesélnek magukról, élményeikről, melyeket ők osztottak meg a közös sütés-főzés során. Szucsánszki Zita a Ferencváros és a magyar válogatott kézilabdázója számtalan friss és üde zöldség, ízletes gyümölcsök kavalkádjában a „Frissesség mindenek felett” című fejezetet jegyzi. A hatszoros óceánátkelő magyar hajós, Rakonczay Gábor a hús-, glutén- és laktózmentes, valamint vegán ételeknek szánt fejezetet „Mentes, de teljes” címmel állította össze. Mádai Vivien a friss idényzöldségek és a halak birodalmába kalauzolja el az olvasót a „Csak lazán!” fejezetben, míg a rap/hiphopot képviselő Animal Cannibals a húsos ételekből adnak ízelítőt az „Együtt sülve-főve” részben. Az ismert énekes, Caramel a hagyományos recepteket ötvözi egy kis innovációval az „Emlékek a tányéron” című fejezetben. Végül Varga Izabella, színésznő az „Egy asztalnál mindenki” összeállításban a családi kincsestárból hozott a gyerekkort és az örökséget, az ünnepeket és a hagyományokat felidéző recepteket.
Ízelítőül íme az a gyűjtemény, ami a recept várólistámra került a könyvből:
- Ázsiai roppanós zelleres répasaláta,
- Zöldfűszeres lazacpástétom zsenge tavaszi zöldségekkel
- Német burgonyasaláta
- Lyoni hagymakarikák
- Coq au vin – francia vörösboros tanyasi csirke
- Svéd húsgolyók
- Az én francia hagymalevesem
- Csokis-mogyorós-narancsos babka
- Ragadós sült rizs marhahússal és zöldségekkel
Az egyes receptek, illetve a sztárokkal közös főzések pillanatai videó formátumban is elérhetők lesznek a lidl.hu/konyha oldalon lesznek.
Oszd meg a cikket másokkal is!
Hozzászólások
Az értékeléshez és hozzászóláshoz belépés szükséges.