A Lidl konyha bemutatja: életem ételei Széll Tamással

Idén 9. éve tarthatjuk a kezünkben a Lidl ajándék szakácskönyvét

A Lidl konyha bemutatja: életem ételei Széll Tamással

Talán nem túlzás azt mondani, hogy az ünnepi készülődés, főzésre hangolódás fontos mérföldköve a decemberi Lidl ajándék szakácskönyv megjelenése. Idén a sorozat kilencedik kötetét tarthatjuk a kezünkben, mely a „A Lidl konyha bemutatja: életem ételei Széll Tamással” címet viseli. Minden alkalommal egy új csavarral, izgalmas receptekkel, fontos séf tippekkel, étel-bor párosítási tanácsokkal gazdagodhattunk. A 2023-as kötet különlegességéről már messziről, a borító is árulkodik. Széll Tamás, Michelin-csillagos séf életútjával, gyerekkori emlékeivel, személyes történeteivel, kedvenc ételeivel ismerkedhetünk meg.

A séf mindemellett elhalmoz minket számos olyan fortéllyal, praktikával, jótanáccsal, amelyeket megfogadva pazar menüt készíthetünk otthon. A tavalyi könyv vezérfonalát követve, most sem marad el a szezonalitás fókusza, így a 48 receptet négy nagy fejezetre bontva találjuk meg, évszakok szerint. Mind a négy fejezet kiegészül borajánlóval és dietetikai leckékkel. A könyvben felelevenednek olyan receptek, mint a vidéki nagymama legjobb receptjei, a családi otthon ízei, az iskolai menza egy-egy fogása is, de azt is megtudhatjuk, hogy mi a jó pörkölt titka.

A tradicionális, hazai receptúrákon felül izgalmas ízutazásra hív minket egy-két ázsiai, francia vagy éppen skandináv étel. A szezonalitási jelleg pedig az éppen elérhető zöldség-gyümölcs kínálaton túl az ünnepeket is fókuszba helyezi, így a téli receptgyűjteményben egy kis csokor, karácsonyi sütemény ötletet is fellelhetünk. A csodás fotókkal illusztrált könyvben, ahogy mindig, most is nagyon jól követhetők a receptek, könnyű belőlük főzni és kísérletezni a konyhában, még a saját jegyzeteinknek is jut hely a könyvben. A recepteken túl Széll Tamás két séftippje is helyet kapott a könyvben, melyben megmutatja, hogy lesz konyhakész a garnéla, vagy hogyan kell a fekete kagylót megtisztítani.

Néhány recept ízelítőül:

  • Epres-túrós trifle (angol krémdesszert),
  • Csúsztatott zabpalacsinta,
  • Marhapörkölt öntöttvas lábasban,
  • Töltött olvadós burgonya,
  • Kulajda, a cseh gombaleves,
  • Az igazi francia hagymaleves,
  • Indiai csirkés-zöldséges curry.

Hogyan lehet Lidl ajándék szakácskönyvhöz jutni?

A korábbi évekhez képest most már online, a Lidl Plus appon keresztül zajlik a pontgyűjtés. Az applikáción belül, a Szakácskönyv Pontvadász! promócióra kattintva tudnak játszani a vásárlók 2023. november 27. és 2023. december 23. között. Minden elköltött 8000 forint után jár egy pont az applikációban, melyből hatot kell összegyűjteni. Ezt követően lehet aktiválni a kupont, és kérni az ajándék szakácskönyvet a pénztárnál. Érdemes sietni, mert a szakácskönyv limitált példányszámban érhető el a Lidl áruházakban. További információk a Lidl szakácskönyv promócióról.

Oszd meg a cikket másokkal is!

Hozzászólások

Az értékeléshez és hozzászóláshoz belépés szükséges.

A Lidl konyha bemutatja: életem ételei Széll Tamással képek

Nézd meg ezeket a gasztrocikkeket is!

Jókat eszünk szakácskönyvek

Jókat eszünk szakácskönyvek

Társ a hétköznapi sütés-főzéshez

    Ujvári Vivien borász és az ő "gyermekei" - A fantasztikus nő a kiváló borok mögött

    A fantasztikus nő a kiváló borok mögött

    Ujvári Vivien és az ő "gyermekei"

      N28 Wine & Kitchen: katalán-baszk-magyar fúzió sosem látott magasságokban

      Katalán-baszk-magyar fúzió sosem látott magasságokban

      Az N28 Wine & Kitchen borétterem megújult menüje különleges gasztroutazásra hív minket

        Ételek és évszakok Lidl szakácskönyv Széll Tamás receptjeivel

        Ételek és évszakok

        Elérhető a 8. Lidl szakácskönyv Széll Tamás receptjeivel

          Wossala Rozina: Konyhakönyv

          Több mint egy szakácskönyv

          Megjelent Wossala Rozina Konyhakönyve

            Felfedeztük a bájos Platz piacot

            Felfedeztük a bájos Platz piacot

            Gasztro-élménybeszámoló és piacajánló poszt következik

              Tucatnyi éve ízzel-lélekkel

              Tucatnyi éve ízzel-lélekkel

              12 kedvenc receptem

                Budapest legkedvesebb olasz delijében, a Delissimoban jártam

                Betoppansz, belekóstolsz, és beleszeretsz

                Budapest legkedvesebb olasz delijében, a Delissimoban jártam

                  Az étel iskolája Széll Tamással Lidl szakácskönyv

                  Az étel iskolája Széll Tamással

                  Új, alapszakácskönyv a Lidl Konyhától

                    Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

                    Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

                    Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

                    Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató