Ételek és évszakok

Elérhető a 8. Lidl szakácskönyv Széll Tamás receptjeivel

Ételek és évszakok Lidl szakácskönyv Széll Tamás receptjeivel

Ha sokat hallottad, hogy főzz szezonálisan, és legyél tudatos az évszaknak megfelelő zöldségek és gyümölcsök használatával, de néha bajban voltál, hogy pontosan mit is jelent ez a gyakorlatban, szerezd be a legújabb Lidl Konyha szakácskönyvet.

Az Ételek és évszakok Széll Tamással című könyv fókuszába idén a földközeli, könnyen elkészíthető, természetes receptek kerültek, az adott szezonra jellemző alapanyagokra, konyhatechnológiákra hangolva, melyekből nemcsak fenntarthatósági, hanem egészségügyi szempontból is érdemes inspirálódni, főzőcskézni. A szezonális étkezésnek megvan az az előnye, hogy azt használjuk alapanyagként, amit és amikor a természet magától ad, amellett, hogy a pénztárcánknak is kedvez.

Az új kötetben összesen 63 szezonális recept található meg, melyeket a négy évszaknak megfelelően dolgoztak fel a könyv készítői. Minden évszakhoz tartozik egy-egy olyan fejezet, ami a különböző mentes, vegán, bio, és vegetáriánus ételeket ismerteti. 
        
Egy kis ízelítő a szakácskönyv aktuális, téli fejezetéből:

  • Mirelit ételkészítési tippek, receptek: mireligyümölcs-leves, omlós quiche tészta, rakott zöldbab,
  • Disznótoros: házi sültkolbász, véres és májas hurka, Tamás fél toros káposzta
  • Lakoma: téli gyömbéres-fűszeres puncskoktél, kocsonya, pontyfilé Gundel-módra, rozmaringos-grapefruitos Aperol spritz
  • Gluténmentes: langyos édesburgonya-saláta,sütőtökkrémleves
  • Téli borajánló
  • Dietetikai leckék: A kamra kincsei

Az évszakos recepteken és konyhai fortélyokon túl találhatunk a könyvben Michelin-csillagos séftippeket is Széll Tamásnak köszönhetően. Például megtudhatjuk, hogyan tároljuk és hűtsük helyesen a húsokat, hogyan érdemes azokat sózni, és hogy tudnak frissek maradni.

Az ajándék szakácskönyv akció részletei a Lidl Konyha oldalán találhatók.

Oszd meg a cikket másokkal is!

Hozzászólások

Az értékeléshez és hozzászóláshoz belépés szükséges.

Ételek és évszakok képek

Nézd meg ezeket a gasztrocikkeket is!

Jókat eszünk szakácskönyvek

Jókat eszünk szakácskönyvek

Társ a hétköznapi sütés-főzéshez

    A Lidl konyha bemutatja: életem ételei Széll Tamással

    A Lidl konyha bemutatja: életem ételei Széll Tamással

    Idén 9. éve tarthatjuk a kezünkben a Lidl ajándék szakácskönyvét

      Ujvári Vivien borász és az ő "gyermekei" - A fantasztikus nő a kiváló borok mögött

      A fantasztikus nő a kiváló borok mögött

      Ujvári Vivien és az ő "gyermekei"

        N28 Wine & Kitchen: katalán-baszk-magyar fúzió sosem látott magasságokban

        Katalán-baszk-magyar fúzió sosem látott magasságokban

        Az N28 Wine & Kitchen borétterem megújult menüje különleges gasztroutazásra hív minket

          Wossala Rozina: Konyhakönyv

          Több mint egy szakácskönyv

          Megjelent Wossala Rozina Konyhakönyve

            Felfedeztük a bájos Platz piacot

            Felfedeztük a bájos Platz piacot

            Gasztro-élménybeszámoló és piacajánló poszt következik

              Tucatnyi éve ízzel-lélekkel

              Tucatnyi éve ízzel-lélekkel

              12 kedvenc receptem

                Budapest legkedvesebb olasz delijében, a Delissimoban jártam

                Betoppansz, belekóstolsz, és beleszeretsz

                Budapest legkedvesebb olasz delijében, a Delissimoban jártam

                  Az étel iskolája Széll Tamással Lidl szakácskönyv

                  Az étel iskolája Széll Tamással

                  Új, alapszakácskönyv a Lidl Konyhától

                    Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

                    Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

                    Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

                    Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató