Ha sokat hallottad, hogy főzz szezonálisan, és legyél tudatos az évszaknak megfelelő zöldségek és gyümölcsök használatával, de néha bajban voltál, hogy pontosan mit is jelent ez a gyakorlatban, szerezd be a legújabb Lidl Konyha szakácskönyvet.
Az Ételek és évszakok Széll Tamással című könyv fókuszába idén a földközeli, könnyen elkészíthető, természetes receptek kerültek, az adott szezonra jellemző alapanyagokra, konyhatechnológiákra hangolva, melyekből nemcsak fenntarthatósági, hanem egészségügyi szempontból is érdemes inspirálódni, főzőcskézni. A szezonális étkezésnek megvan az az előnye, hogy azt használjuk alapanyagként, amit és amikor a természet magától ad, amellett, hogy a pénztárcánknak is kedvez.
Az új kötetben összesen 63 szezonális recept található meg, melyeket a négy évszaknak megfelelően dolgoztak fel a könyv készítői. Minden évszakhoz tartozik egy-egy olyan fejezet, ami a különböző mentes, vegán, bio, és vegetáriánus ételeket ismerteti.
Egy kis ízelítő a szakácskönyv aktuális, téli fejezetéből:
- Mirelit ételkészítési tippek, receptek: mireligyümölcs-leves, omlós quiche tészta, rakott zöldbab,
- Disznótoros: házi sültkolbász, véres és májas hurka, Tamás fél toros káposzta
- Lakoma: téli gyömbéres-fűszeres puncskoktél, kocsonya, pontyfilé Gundel-módra, rozmaringos-grapefruitos Aperol spritz
- Gluténmentes: langyos édesburgonya-saláta,sütőtökkrémleves
- Téli borajánló
- Dietetikai leckék: A kamra kincsei
Az évszakos recepteken és konyhai fortélyokon túl találhatunk a könyvben Michelin-csillagos séftippeket is Széll Tamásnak köszönhetően. Például megtudhatjuk, hogyan tároljuk és hűtsük helyesen a húsokat, hogyan érdemes azokat sózni, és hogy tudnak frissek maradni.
Az ajándék szakácskönyv akció részletei a Lidl Konyha oldalán találhatók.
Oszd meg a cikket másokkal is!
Hozzászólások
Az értékeléshez és hozzászóláshoz belépés szükséges.