Felfedeztük a bájos Platz piacot

Gasztro-élménybeszámoló és piacajánló poszt következik

Felfedeztük a bájos Platz piacot

Madárcsicsergős, dimbes-dombos, zöld lankák között bukkanhatunk rá a Pilis legkedvesebb termelői vásárára. A pilisvörösvári Platz piac általában havi rendszerességgel nyitja meg kapuit a vásárlók előtt, a festői Kacsa-tó szomszédságában. Legközelebb május 15-én lehet  feltöltődni a hangulatos piacozás élményével.

A Platzon szó szerint komplex, szezonális gasztroélményben lehet részünk, hiszen nem egy egyszerű, hétvégi piacról van szó. A szuperjó, minőségi termelői finomságokon túl nagy adag kedvesség, vendégszeretet, frissen főzött, becsületkasszás ebéd és élő zene várja az ide látogatókat.

Ha úgy érezzük, nem tudunk ellenállni annak a csodás szarvaskolbásznak, jalapenos friss kecskesajtnak, előkapjuk a kosárkánkból a vadkovászos, mediterrán bagettet és jól végigkóstoljuk a frissen beszerzett portékákat, mintha csak egy rapid piknikre csöppentünk volna. Mindeközben beszélgetünk a mellénk sodródokkal, és élvezzük, hogy a gasztronómia, és a hazai kézműves finomságok iránti szeretet egy csapásra közösséggé kovácsol bennünket.

Kedvenceim az áprilisi Platz piacról

Gábrihell chili

Gábrihell az abszolút favoritom a termelői vásárról. Fantasztikus, chilis szószokat, gourmet finomságokat kísérleteztek ki a feleségével. Végigkóstoltam a sort, és egytől egyig rabul ejtettek, "muszáj volt" a kosaramba pakolnom egy tucatnyi üvegcsét.

Vásároltam például habanero paprikás mangós álmot, zseniális BBQ szószt, és hiperínyenc füstös majonézt. Mindehhez persze plusz aromát kölcsönöz Gábrielék szeretete, amit minden csepp szószban érezni. Még az üvegekről is ránk mosolyog. Egyszerűen szerethető az a kézműves, chilis világ, amit a Gábrihell képvisel.

Fresh Leaf Bp.

A mikrozöldségeket áruló, kedves fiatalemberhez kétszer is visszatértem, mert az első borsó ültetvényt menetközben lelegeltük a kecskesajt és a kolbászka mellé. Lassan kéthetesek a mini borsók, és még mindig jól bírják az öntözgetést, és a becézgetést is meghálálják. Legközelebb egy DIY mikrozöld csomaggal is megpróbálkozom, mert elképesztően egészségesek, finomak és nem utolsó sorban fotogének ezek a zöld kis csodák.

Galagonya tanya

Bocsánat, de hadilábon állok a kecskesajtokkal, és eddig nem is voltak a nagy kedvenceim. Ezzel indítottam a Galagonya tanya srácainál is, akik aztán jól elmagyarázták, milyen gondossággal kerülik el azt a tipikus kecske ízt, amit sokan nem szeretünk a kecskesajtban. Minden szavuk igaz volt, mert kivételesen finom, friss, jalapeno paprikával ízesített kecskesajtot kóstoltam náluk. Mennyei volt, ahogy a pikáns sajtkrémük is. Legközelebb a fürjtojásos, kecskesajtos krémeiket is megvizsgálom közelebbről.

Május 15-én lesz leghamarabb termelői piac Pilisvörösváron, bővebb infó az eseményről a Facebookon érhető el.

Az aktuális Platz hírek a Platz Piac Facebook oldalán találhatók.

Oszd meg a cikket másokkal is!

Hozzászólások

Az értékeléshez és hozzászóláshoz belépés szükséges.

Felfedeztük a bájos Platz piacot képek

Nézd meg ezeket a gasztrocikkeket is!

Jókat eszünk szakácskönyvek

Jókat eszünk szakácskönyvek

Társ a hétköznapi sütés-főzéshez

    A Lidl konyha bemutatja: életem ételei Széll Tamással

    A Lidl konyha bemutatja: életem ételei Széll Tamással

    Idén 9. éve tarthatjuk a kezünkben a Lidl ajándék szakácskönyvét

      Ujvári Vivien borász és az ő "gyermekei" - A fantasztikus nő a kiváló borok mögött

      A fantasztikus nő a kiváló borok mögött

      Ujvári Vivien és az ő "gyermekei"

        N28 Wine & Kitchen: katalán-baszk-magyar fúzió sosem látott magasságokban

        Katalán-baszk-magyar fúzió sosem látott magasságokban

        Az N28 Wine & Kitchen borétterem megújult menüje különleges gasztroutazásra hív minket

          Ételek és évszakok Lidl szakácskönyv Széll Tamás receptjeivel

          Ételek és évszakok

          Elérhető a 8. Lidl szakácskönyv Széll Tamás receptjeivel

            Wossala Rozina: Konyhakönyv

            Több mint egy szakácskönyv

            Megjelent Wossala Rozina Konyhakönyve

              Tucatnyi éve ízzel-lélekkel

              Tucatnyi éve ízzel-lélekkel

              12 kedvenc receptem

                Budapest legkedvesebb olasz delijében, a Delissimoban jártam

                Betoppansz, belekóstolsz, és beleszeretsz

                Budapest legkedvesebb olasz delijében, a Delissimoban jártam

                  Az étel iskolája Széll Tamással Lidl szakácskönyv

                  Az étel iskolája Széll Tamással

                  Új, alapszakácskönyv a Lidl Konyhától

                    Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

                    Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

                    Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

                    Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató