Lazackrém ricottával és bazsalikommal

Tökéletes előétel ünnepi vacsorákon

Lazackrém recept

A lazac jelenléte önmagában ünnepi hangulatot kölcsönöz az ételnek, hiszen annyira egyedülálló, semmi máshoz nem hasonlítható íze van ennek a csodás halnak. A sült lazacból készült pástétom pirítósra vagy friss kenyérre kenve jól megállja a helyét ünnepi előételként vagy egy különlegesebb szendvicskrémként. Party falatként feldobhatjuk vele a szilveszteri mini szendvicses repertoárt. Mézes mustárral, ricottával és bazslikommal készül, amitől egyszerre édes és friss a lazackrém.

Lazackrém recept

Hozzávalók kb. 4 személyre:

  • 1 kisebb salottahagyma,
  • 1 nagy gerezd fokhagyma,
  • 20 dkg friss lazacfilé,
  • 5 dkg vaj,
  • 1/2 citrom leve,
  • kb. 3 púpos ek. ricotta,
  • 2-3 tk. mézes mustár,
  • só, bors ízlés szerint,
  • 1 kis marék friss bazsalikom levél aprítva.

Elkészítés:

  1. A vajat felovasztjuk és megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát. Hozzádobjuk az aprított fokhagymát, és a kockákra vágott lazacot, addig pirítjuk, amíg jól meg nem puhul a húsa.
  2. Ha megsült a lazac, picit várunk, amíg kihűl, és hozzákeverjük a felsorolt hozzávalókat (citromlé, ricotta, mustár, bazsalikom, só, bors), majd botmixerrel pürésítjük.
  3. Bazsalikommal gazdagon megszórva, és friss citromszeletekkel tálaljuk.

Lazackrém ricottával és bazsalikommal képek

Ha tetszett a fenti Lazackrém recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló előétel recepteket is: Liba rilett recept, Citromos tepertőkrém recept, Rozmaringos, sült fokhagymakrém recept.

További receptötletek a hozzávalókból: bazsalikom, citrom, lazac, mustár, ricotta. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: előétel, gyorsan elkészíthető, halétel, hidegtál, karácsonyi, könnyen elkészíthető, krém, szendvics, szilveszteri.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Lazackrém recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató