Medvehagymás, túrós pogácsa

Tavasz ízű pogi recept

Medvehagymás, túrós pogácsa recept

A tavasz előfutára, a medvehagyma végre megérkezett, így ez azt is jelzi, hogy hamarosan egyre több finomságot készíthetünk friss, szezonális zöldségekből, és gyümölcsökből. Például remekül áll a klasszikus, élesztőmentes, túrós pogácsának, ha tavasz ízű, friss medvehagyma csokorral gazdagítjuk és zöldítjük. 

Medvehagymás, túrós pogácsa recept

Hozzávalók 2 tepsi pogácsához:

  • 25 dkg túró,
  • 25 dkg liszt,
  • 25 dkg vaj,
  • 1 ek. só,
  • 1 cs. medvehagyma,
  • 1 tojás a pogácsa megkenéséhez,
  • reszelt trappista és parenyica sajt.

Elkészítés:

  1. A sót összekeverjük a liszttel, majd a hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a túrót, az aprított medvehagymát, jól összedolgozzuk, összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük legalább 1-2 órára, de akár egy éjszakát is így tölthet. A hűtőből kivéve előfordulhat, hogy egy pici időre még szüksége van a tésztának, amíg ki tudjuk nyújtani, de sokat sem érdemes várni, mert akkor megolvad a vaj, és nem lesz olyan szép tartása a pogácsának.
  2. Kinyújtjuk ujjnyi vastagra, majd fejben elharmadolva a téglalapot, behajtjuk először jobbról, majd balról a széleit. Újra kinyújtjuk jó ujjnyi vastagra, majd egy pogácsaszaggatóval addig szaggatjuk, amíg az összes tészta el nem fogy (a maradékot újra és újra összegyúrva, kinyújtva).
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a tetejét felvert tojással, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük, kb. 12-15 percig, amíg szépen rápirul a sajt a tetejére.


A recept elkészítését a Közért+ támogatta, ahonnan minden alapanyag beszerezhető a medvehagymás, túrós pogácsához.

Medvehagymás, túrós pogácsa képek

Ha tetszett a fenti Medvehagymás, túrós pogácsa recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló sós nasi recepteket is: Sonkakrémes kifli recept, Sütőtökös, sajtos pogácsa recept, Pizzás stangli recept.

További receptötletek a hozzávalókból: finomliszt, medvehagyma, trappista sajt, túró, vaj. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: borkorcsolya, élesztőmentes, előétel, magyar, medvehagymaszezon.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Medvehagymás, túrós pogácsa recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató