Rapidgyors, extra egészséges és nagyon finom, vegán krém, előétel, mártogatós szósz vagy szendvics feltét. Szóval a klasszikus csicseriborsó krém tökmagos verziója egy igazi többfunkciós finomság, amiben a tahinit tökmagkrémre, az olívaolajat csodás, zöld tökmagolajra cseréljük, és a biztonság kedvéért még egy kis pirított tökmaggal is megszórjuk.
Tökmagos hummusz recept
Hozzávalók:
- 1 konzerv csicseriborsó,
- 2 ek. tökmagkrém,
- 2 ek. tökmagolaj,
- 2 gerezd fokhagyma,
- fél citrom leve,
- só, bors,
- 2-3 evőkanálnyi, pirított tökmag.
Elkészítés:
- A csicseriborsóról lecsöpögtetjük a levét úgy, hogy picit hagyjunk meg belőle, ha lazítást igényelne a krém.
- A citrom levét kifacsarjuk, a fokhagymát megpucoljuk, majd az összes hozzávalót (a tökmag kivételével) egy késes aprítógép vagy botmixer segítségével pürésítjük, és már kész is.
- Pirított tökmaggal megszórva, és egy kis extra tökmagolajjal tálaljuk.