Tökmagos hummusz

Csicseriborsó krém tökmagosítva

Tökmagos hummusz recept

Rapidgyors, extra egészséges és nagyon finom, vegán krém, előétel, mártogatós szósz vagy szendvics feltét. Szóval a klasszikus csicseriborsó krém tökmagos verziója egy igazi többfunkciós finomság, amiben a tahinit tökmagkrémre, az olívaolajat csodás, zöld tökmagolajra cseréljük, és a biztonság kedvéért még egy kis pirított tökmaggal is megszórjuk.

Tökmagos hummusz recept

Hozzávalók:

  • 1 konzerv csicseriborsó,
  • 2 ek. tökmagkrém,
  • 2 ek. tökmagolaj,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • fél citrom leve,
  • só, bors,
  • 2-3 evőkanálnyi, pirított tökmag.

Elkészítés:

  1. A csicseriborsóról lecsöpögtetjük a levét úgy, hogy picit hagyjunk meg belőle, ha lazítást igényelne a krém.
  2. A citrom levét kifacsarjuk, a fokhagymát megpucoljuk, majd az összes hozzávalót (a tökmag kivételével) egy késes aprítógép vagy botmixer segítségével pürésítjük, és már kész is.
  3. Pirított tökmaggal megszórva, és egy kis extra tökmagolajjal tálaljuk.

Tökmagos hummusz képek

Ha tetszett a fenti Tökmagos hummusz recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló krém recepteket is: Petrezselymes tavaszi tojáskrém recept, Sült paprika krém recept, Rozmaringos szőlő csatni recept.

További receptötletek a hozzávalókból: citrom, csicseriborsó, fokhagyma, tökmag, tökmagkrém, tökmagolaj. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: előétel, gluténmentes, krém, vegetáriánus.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Tökmagos hummusz recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató