A hagyományos szilveszteri virsli saláta helyett/mellett érdemes kipróbálni a quinoás verziót, hiszen azon túl, hogy nagyon egészséges, még szerencsét és gazdagságot is hozhat az új esztendőben a sok apró szemű gabonának köszönhetően. Az öntet olívaolajos, borecetes, rengeteg friss zöld fűszernövénnyel kiegészítve, így egy nagyon könnyed, zamatos és nem utolsó sorban színes, vitamindús salátát eredményez. Hozzon az újévre sok sikert, boldogságot és leginkább jó egészséget!
Virslis quinoa saláta recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 6 db virsli,
- 1 kis csokor friss snidling,
- 1 kis csokor friss petrezselyem,
- 1 nagy marék rukkola,
- 2 piros kápia vagy bocskor paprika,
- 20 dkg quinoa,
- 1 fej lilahagyma,
- 10 dkg feta sajt,
- 2 ek. borecet (pl. tárkonyos),
- 6-8 ek. extra szűz olívaolaj.
Elkészítés:
- A quinoát megmossuk, és kétszeres, sós (1 tk.) vízben (4 dl víz) megfőzzük.
- Összeaprítjuk a friss fűszernövényeket, hagymát, paprikát, sajtot.
- A megfőtt, meleg quinoához adjuk a kis darabokra vágott, főtt virslit, és az ecettel elkevert lilahagymát, így egy picit lágyítani tudjuk a hagyma erős ízét. Hozzáadjuk a zöldségeket, olívaolajat, és jól összedolgozzuk. Utolsó mozzanatként pedig megszórjuk a kockákra vágott feta sajttal a salátát.
A recept elkészítését a Közért+ támogatta, ahonnan minden alapanyag beszerezhető a quinoa salátához.