Vega quesadilla

Könnyed, nyári finomság Mexikóból

Könnyed, nyári, vega quesadillát dobhatunk össze egy gyorsan elkészülő zöldségragu, tortillalapok és egy nagy adag reszelt sajt kombinációjából. Pazarul passzol hozzá tálalásnál a lime-os, korianderes joghurt-mártogatós, és az aprított, friss koriander zöldje. Ha vacsoravendégeket várunk, előkészülhetünk a zöldségraguval, mártogatóssal, és amikor megérkeznek, akkor frissen, pillanatok leforgása alatt az asztalra varázsolhatjuk a mennyei quesadilla szeleteket.

Vega quesadilla recept

Hozzávalók:

  • 1 fej lilahagyma,
  • 2 cső, főtt csemegekukorica,
  • 1 db cukkini,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 1 db lime,
  • 20 dkg koktélparadicsom,
  • 1 db kaliforniai paprika,
  • 10 dkg száraz feketebab megfőzve,
  • 1 maréknyi friss koriander aprítva,
  • 1 cs. kukorica tortilla lap,
  • 15-20 dkg reszelt sajt,
  • pici olívaolaj,
  • 1 tk. római kömény,
  • 2 tk. oregánó,
  • só, bors, chili ízlés szerint.

A mártogatóshoz:

  • 1 kis csokor koriander,
  • 1 kis doboz görög joghurt,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1/2 db lime leve,
  • só.

Elkészítés:

Korianderes, lime-os mártogatós:
A joghurthoz hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, lime levet, aprított koriandert, megsózzuk, és jól összekeverjük.

Zöldségragu:

  1. Kevés olívaolajban dinszteljük meg az aprított lilahagymát, dobjuk rá a fokhagymát, pár másodperc után a cukkinikockákat, koktélparadicsomot, paprikát felaprítva.
  2. Kb. 10 percig főzzük, majd fűszerezzük római köménnyel, oregánóval, ízlés szerint chilivel, sóval, borssal. Ha szinte megfőttek a zöldségek, az utolsó lépésben adjuk hozzá a főtt babot és a kukoricaszemeket, és ízesítsük fél vagy 1 lime levével, friss korianderrel.

Quesadilla összeállítása:

Kétféleképpen is összesüthetjük a tortilla lapokat:

  1. Egy tortilla alját megpirítjuk egy száraz serpenyőben 1-2 perc alatt, rászórjuk a sajtot, halmozunk rá a zöldségraguból a tortiallalap teljes egészére, ismét sajtot szórunk, majd rádobjuk és picit rányomjuk a másik tortilla lapot, hogy az olvadozó sajt jól összefogja. Két lapát, csipesszel és/vagy egy óvatos mozdulattal megfordítjuk, és a másik oldalát is jól megsütjük.
  2. A másik és egyben, a videóban látható verzióban a tortilla lap egyik felére szórjuk a sajtot, erre megy a töltelék, megint a sajt, mad ráhajtjuk a tortilla másik felét, picit rányomkodjuk, majd megfordítjuk. Mindképp esetben addig sütjük, amíg kívülről ropogósra sül a tortilla, belül olvadozni kezd a sajt.

Több kis háromszögre vágva, korianderes, lime-os joghurt mártással, korianderrel megszórva tálaljuk.

Vega quesadilla képek

Ha tetszett a fenti Vega quesadilla recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló vega recepteket is: Póréhagymás csicsóka tócsni recept, Sajtos, paradicsomos sült padlizsán recept, Vega lencse bolognai spagetti recept.

További receptötletek a hozzávalókból: bab, cukkini, joghurt, kaliforniai paprika, koktélparadicsom, koriander, kukorica, lime, tortilla, trappista sajt. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, mexikói, street food, vegetáriánus.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Vega quesadilla recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Pulled pork tortilla tekercs recept
street food

Pulled pork tortilla tekercs

Lassan sült hús mexikói tálalásban, házi tortillába csomagolva

Mediterrán Buddha bowl recept
saláta

Mediterrán Buddha bowl

Szuperszínes, nyárköszöntő saláta tál

Krémsajtos zöldség gratin recept
vega

Krémsajtos zöldség gratin

Az édesburgonya és a lágyan sós krémsajt találkozása

Mexikói csirke recept
rakott

Mexikói csirke

Tüzes fogás a hűvös napokra

Cukkinis, leveles tésztás pite recept
pite

Cukkinis pite leveles tésztából

Léleksimogató, pocakvidító pite sós verzióban

Sajtos, tepsis karfiol recept
vega

Sajtos, tepsis karfiol

Karfiolrózsa tejben-vajban fürdetve

Sokmagvas rántott cukkini recept
vega

Sokmagvas rántott cukkini

Ha felturbóznád a klasszikus rántott cukkinit, próbáld ki ezt!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató