Sajtos, paradicsomos sült padlizsán

Krémesre sült, padlizsán "pizza"

Mint a legtöbb olasz receptnek, ennek is a fantasztikuma az egyszerűségében rejlik. Néhány kiváló minőségű alapanyagból, könnyed mozdulatokkal és gyorsan egy csodás ételt varázsolhatunk az asztalra. Padlizsán, sajt és paradicsom hármasát egészítjük ki némi természetes "ízfokozóval", és kész is a pazar, sült padlizsán. Nézd meg a videót, és próbáld ki te is!

Sajtos, paradicsomos sült padlizsán recept

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 db kisebb, friss, feszes padlizsán, 
  • 2-4 db paradicsom, 
  • 20 dkg mozzarella sajt vagy pl. Cserpes fonottka,
  • kb. 50 ml olívaolaj,
  • só, bors ízlés szerint,
  • 1 csokor friss bazsalikom,
  • 1 nagy gerezd fokhagyma. 

Elkészítés:

  1. A fűszerolajhoz összekeverjük a reszelt fokhagymát, aprított bazsalikomot, sót, borsot és olívaolajat (kb. 30 ml-t). 
  2. A padlizsánokat kettévágjuk, majd egy éles késsel a héja vonaláig csíkokat vágunk bele, mintha csak egy kockás füzetté szeretnénk átrajzolni. Szilikonos sütőpapírral bélelt, olívaolajjal picit meglocsolt tepsibe tesszük a kockás padlizsánfeleket.
  3. Alaposan bekenegetjük a padlizsánok vágott felét fűszerolajjal, a vágott részek mentén jól beledolgozva a mennyei ízeket.
  4. Tegyük 200 fokos sütőbe, kb. 25-30 percre.
  5. Helyezzük rá a paradicsom és sajt szeleteket felváltva, egy kis bazsalikommal díszítve, olívaolajjal megcsurgatva, majd toljuk vissza egy kis időre a sütőbe, amíg ráolvad a sajt (kb. 5-8 perc), és kész is. Tálaljuk friss bazsalikom levelekkel.

Sajtos, paradicsomos sült padlizsán képek

Ha tetszett a fenti Sajtos, paradicsomos sült padlizsán recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló vega recepteket is: Póréhagymás csicsóka tócsni recept, Vega quesadilla recept, Vega lencse bolognai spagetti recept.

További receptötletek a hozzávalókból: bazsalikom, mozzarella, padlizsán, paradicsom. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: egytálétel, főétel, könnyen elkészíthető, olasz, vegetáriánus, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Sajtos, paradicsomos sült padlizsán recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató