A házi pulled pork fantasztikumáról egy korábbi posztban már sokat áradoztam, és azóta legalább ötször el is készítettem itthon. Ettük friss ciabattába töltve, hamburger zsemlében, és házi készítésű tortillába csomagolva guacamole (avokádókrém), fűszeres babkrém, és koriander társaságában. Mindegyik verziót imádtuk, de az avokádókrém miatt most éppen a mexikói konyhára hajazó a kedvencem, ami egészen más ízvilágba kalauzol el minket, mint a korábban bemutatott káposztasalátás pulled pork.
Pulled pork tortilla tekercs recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 adag pulled pork,
- 4 nagy tortilla,
A fűszeres babkrémhez:
- pici olívaolaj,
- 1 konzerv vörösbab,
- 1 fej lilahagyma vagy sonkahagyma,
- 2 tk. füstölt paprika,
- 1. tk. oregánó,
- 1 kk. római kömény,
- só, bors, chili ízlés szerint.
A guacamole-hoz:
- 2 db érett avokádó villával szétnyomkodva,
- kb. 6 db koktélparadicsom apróra összevágva,
- 1 gerezd fokhagyma lereszelve,
- 1 lime leve,
- só, bors,
- 1 kis csokor friss koriander aprítva.
További töltelék lehetőségek:
- reszelt cheddar sajt,
- friss koriander, zöldhagyma,
- paradicsom,
- saláta, csíra hajtás.
Elkészítés:
- Ha a pulled pork már elkészült, folytassuk a tortilla tészta gyúrásával, majd nyújtásával és sütésével. A korábbi tortilla receptemen annyit változtattam, hogy 15 dkg kukoricalisztet és 20 dkg finomlisztet használtam fel.
- A babkrém gyorsan elkészül: kevés olajon megdinszteljük az aprított hagymát, hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, ízesítjük és közepes hőfokon addig főzzük, amíg picit szétfő a bab krémesre, de azért még néhány szem egyben marad.
- A guacamole hozzávalóit egyszerűen összekeverjük. (Szeretem ilyen rusztikus formában, de valaki botmixerrel pürésíti.)
- A tortillát gazdagon "megkenjük" forró pulled porkkal, reszelt cheddart szórunk rá, babkrémmel és avokádókrémmel pakoljuk, plusz egy kis további korianderrel, salátával, vagy ami jól esik. Felcsavarjuk és fokhagymás, zöldűszeres, lime-os tejföllel, salátával vagy maradék avokádókrémmel, babbal tálaljuk.