Házi pulled pork ciabattában

Street food hangulat otthon

Házi pulled pork recept

Gondolnád, hogy a pulled pork, más néven tépett malachús az éjszaka leple alatt el tud készülni az otthoni, konyhai verzió szerint? Befűszerezzük, körbepirítjuk a husit és ott felejtjük egy éjszakára a sütőben. Reggel pedig fantasztikus pulled pork illatra ébredünk. Ugye milyen jól hangzik? Persze a legtökéletesebb eredményéért a smokerhez (eselteg grillhez) kell folyamodni, de azért léteznek remek alternatívák a lakáson belüli, sütőben készíthető pulled porkra. A minimálisan befektett energiáért cserébe egy fantasztikusan finom, omlós, ízektől hemzsegő malachúst kapunk. Megpakoljuk vele a frissen sütött, házi ciabattát egy kis amerikai káposztasalátával, póréhagymával, cheddar sajttal és máris dübörög a street food hangulat otthon. Próbáld csak ki!

Házi pulled pork recept

Hozzávalók kb. 6 személyre:

  • 1-1,5 kg sertéslapocka csont nélkül, egészben, vagy tarja (és comb),
  • személyenként egy-egy közepes ciabatta,
  • gouda vagy cheddar sajt szeletek,
  • savanyú uborka,
  • amerikai káposztasaláta,
  • friss póréhagyma karikák.

A pác hozzávalói:

  • kb. 1-2 ek só,
  • 2 ek. füstölt paprika,
  • 1-1 tk. bors, római kömény, koriander, oregánó,
  • 2 ek. barna cukor,
  • kb. fél dl olívaolaj,
  • 1 fej vöröshagyma felaprítva,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • kb. fél dl mustár,
  • 1 dl ketchup, 
  • 1 ek. szójaszósz,
  • 2 ek. almaecet,
  • 2 ek. Worcestershire szósz
  • alternatíva a fenti hozzávalók helyett vagy az ízek természetes fokozásához: Gabko BBQ WITH WHISKEY & HONEY szósz

Elkészítés:

  1. Alaposan megmossuk a húst, és szükség szerint levagdossuk a nemkívánatos részeket (fontos, hogy a picit zsíros részeket hagyjuk meg bátran, ettől finom szaftos lesz a hús), jól megszárítjuk, felitatjuk a vizet.
  2. A páchoz összekeverjük a fűszereket, cukrot az olívaolajjal és bekenegetjük, megforgatjuk benne a húst.
  3. Vegyünk elő egy olyan edényt, amit a főzőlapra és a sütőbe is betehetünk: kevés forró olívaolajon megpirítjuk hirtelen a hús minden oldalát.
  4. Hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, mustárt, ketchupot, almaecetet, a Worcestershire és szójaszószt. Ha felforrt, elzárjuk, és betesszük a 110-120 fokos sütőbe (légkeverés nélkül) egy egész éjszakára (kb. 6-8 órára).
  5. Ha letelt ez az idő, szúrjuk meg a húst és ellenőrizzük a puhaságot: elképesztő omlósságot kell tapasztalnunk.
  6. Az elkészült husit kiemeljük a fazékból és 2 villa segítségével nagyobb szálakra bontjuk. A szaftosságát a visszamaradt szósszal tudjuk beállítani. Ha így is marad a szószból, forralással tudunk sűríteni az állagán, amit remekül használhatunk a szendvics összeállításánál mint barbecue szószt.
  7. Tálalásnál ciabattát vágunk félbe, megkenjük a szósszal, megpakoljuk gazdagon a pulled porkkal, sajtot teszünk rá és megkoronázzuk számunkra kedves zöldségekkel, pl. coleslaw, azaz amerikai káposzta salátával, savanyú uborkával, hagymával.

Házi pulled pork ciabattában képek

Ha tetszett a fenti Házi pulled pork recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló szendvics recepteket is: Kakukkfüves kesudió krém recept, Tonhalas caprese szendvics recept, Hawaii csirkeburger recept.

További receptötletek a hozzávalókból: cheddar sajt, füstölt paprika, ketchup, mustár, póréhagyma, sertéscomb, vöröshagyma. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: amerikai, főétel, húsétel, könnyen elkészíthető, street food, szendvics.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

3 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Házi pulled pork recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató