Csevapcsicsa

Éljen a grillszezon!

Csevapcsicsa recept

Ebben a grillszezon-nyitó, és egyben nyárváró recept középpontjában a horvát, szerb, és montenegrói nyaralások ízét idézzük meg. Sokunk kedvence, a csevapcsicsa nem más, mint jó minőségű, vegyes darált húsok keveréke egy kis szódabikarbónával, minimális fűszerezéssel. Jól begyúrjuk, hagyjuk összeérni az ízeket, majd hurkapálcára tűzve pillanatok alatt megsütjük a grillen, és a hozzá illő, ajvár mártással, lilahagymával, friss kenyérrel/lepénykenyérrel tálaljuk.

Csevapcsicsa recept

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált marhahús,
  • 30 dkg darált sertéshús,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 1 tk. só,
  • 2 tk. őrölt paprika,
  • 1 tk. füstölt, őrölt paprika,
  • 1 kk. őrölt római kömény,
  • 1 kk. kakukkfű,
  • 1 csapott tk. szódabikarbóna,
  • 2-3 ek. szénsavas víz,
  • tálaláshoz: ajvár mártás, lilahagyma, ciabatta/lepénykenyér.

Elkészítés:

  1. A száraz fűszereket keverjük össze, majd a hússal, reszelt fokhagymával, és vízzel alaposan gyúrjuk át. Tegyük a hűtőbe legalább néhány órára, de egy éjszaka alatt még jobban össze tudnak érni az ízek.
  2. Másnap egy felezett hurkapálcika végét kibéleljük a husival, kisebb rudat formázva belőle. Természetesen pálcika nélkül is működik, akkor is pici, hosszúkás rudakat formázunk a húsból.
  3. Grillsütőn minden oldalukat körbe sütjük pár perc alatt, de ha nincs kerti grillünk, grill serpenyőben is működik a recept, akkor kevés olívaolajjal kenjük be a serpenyőt.
  4. Az elmaradhatatlan lilahagyma-ajvár mártás-kenyér trióval és friss, szezonális zöldségekkel, salátával tálaljuk.

Tippek:

  • A megformázott, még nyers csevapcsicsák remekül fagyaszthatók, ha egyszerre mindet nem ennénk meg.
  • Az eredeti recept szerint darált bárányhús is kerül bele, így azzal is érdemes kísérletezni. 
  • Nem érdemes túlfűszerezni, mert a jó minőségű húsok keveréke adja az igazi csevap ízvilágot, de ez természetesen ízlés kérdése is, így bátran lehet variálni a fűszereket, ha úgy tetszik.

Csevapcsicsa képek

Ha tetszett a fenti Csevapcsicsa recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló street food recepteket is: Tortilla hot dog falatok recept, Kínai pirított batyu - gyoza recept, Fish & chips recept.

További receptötletek a hozzávalókból: darált marhahús, darált sertéshús, fokhagyma. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, grillszezon, húsétel.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Csevapcsicsa recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató