Csevapcsicsa

Éljen a grillszezon!

Csevapcsicsa recept

Ebben a grillszezon-nyitó, és egyben nyárváró recept középpontjában a horvát, szerb, és montenegrói nyaralások ízét idézzük meg. Sokunk kedvence, a csevapcsicsa nem más, mint jó minőségű, vegyes darált húsok keveréke egy kis szódabikarbónával, minimális fűszerezéssel. Jól begyúrjuk, hagyjuk összeérni az ízeket, majd hurkapálcára tűzve pillanatok alatt megsütjük a grillen, és a hozzá illő, ajvár mártással, lilahagymával, friss kenyérrel/lepénykenyérrel tálaljuk.

Csevapcsicsa recept

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált marhahús,
  • 30 dkg darált sertéshús,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 1 tk. só,
  • 2 tk. őrölt paprika,
  • 1 tk. füstölt, őrölt paprika,
  • 1 kk. őrölt római kömény,
  • 1 kk. kakukkfű,
  • 1 csapott tk. szódabikarbóna,
  • 2-3 ek. szénsavas víz,
  • tálaláshoz: ajvár mártás, lilahagyma, ciabatta/lepénykenyér.

Elkészítés:

  1. A száraz fűszereket keverjük össze, majd a hússal, reszelt fokhagymával, és vízzel alaposan gyúrjuk át. Tegyük a hűtőbe legalább néhány órára, de egy éjszaka alatt még jobban össze tudnak érni az ízek.
  2. Másnap egy felezett hurkapálcika végét kibéleljük a husival, kisebb rudat formázva belőle. Természetesen pálcika nélkül is működik, akkor is pici, hosszúkás rudakat formázunk a húsból.
  3. Grillsütőn minden oldalukat körbe sütjük pár perc alatt, de ha nincs kerti grillünk, grill serpenyőben is működik a recept, akkor kevés olívaolajjal kenjük be a serpenyőt.
  4. Az elmaradhatatlan lilahagyma-ajvár mártás-kenyér trióval és friss, szezonális zöldségekkel, salátával tálaljuk.

Tippek:

  • A megformázott, még nyers csevapcsicsák remekül fagyaszthatók, ha egyszerre mindet nem ennénk meg.
  • Az eredeti recept szerint darált bárányhús is kerül bele, így azzal is érdemes kísérletezni. 
  • Nem érdemes túlfűszerezni, mert a jó minőségű húsok keveréke adja az igazi csevap ízvilágot, de ez természetesen ízlés kérdése is, így bátran lehet variálni a fűszereket, ha úgy tetszik.

Csevapcsicsa képek

Ha tetszett a fenti Csevapcsicsa recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló street food recepteket is: Tortilla hot dog falatok recept, Kínai pirított batyu - gyoza recept, Fish & chips recept.

További receptötletek a hozzávalókból: darált marhahús, darált sertéshús, fokhagyma. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, grillszezon, húsétel.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Csevapcsicsa recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Pizza gombóc mártogatós sajtszósszal recept
street food

Pizza gombóc mártogatós sajtszósszal

Ellenállhatatlan, házi sörkorcsolya a meccsnézéshez

Porchetta recept
töltött hús

Porchetta

Minden idők legpazarabb göngyölt húsa

Skót tojás recept
töltött hús

Skót tojás zöldborsópürével

Gasztrotipp a húsvéti főételhez

Cukkini lasagne recept
rakott

Cukkini lasagne

Olasz klasszikus gluténmentes verzióban

Pulled pork tortilla tekercs recept
street food

Pulled pork tortilla tekercs

Lassan sült hús mexikói tálalásban, házi tortillába csomagolva

Teriyaki csirke recept
ázsiai

Teriyaki csirke egyszerűen

Ázsiai ízvilág otthon, nettó 20 perc alatt

Kapros mustárszószban sült csirke recept
ragu

Kapros mustárszószban sült csirke

Új kedvenc alapanyagom, a kapros mustárszósz

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató