Répás, édesburgonyapürés marharagu

Pásztorpite narancssárga zöldségpüré köntösben

Répás, édesburgonyapürés marharagu recept

A rakott egytálétel nagy előnye, hogy jó bírja a hűtést és az újramelegítést, jót tesz az ízeknek az idő, és remekül spórol a mosogatásnál. A home office ebédek hálás főszereplője lehet egy előkészített pásztor pite, amit már csak be kell dobni a sütőbe, vagy újra kell melegíteni. Az íze annál finomabb, minél több időt töltenek el együtt ezek a fantasztikus alkotórészek, mint az ízgazdag, zöldborsós marharagu és a krémes, répás édesburgonyapüré, cheddar sajttal bolondítva. Jolly joker recept lehet akkor is, ha egy étkezés után megmarad a krumplipüré vagy egy darált húsos ragu, amivel hirtelen nem tudjuk, hogy mit lehetne kezdeni. A klasszikus, angol pásztor pite verziót itt találod. Most egy továbbgondolt pásztor pite receptet írok le, ahol narancssárga színekben pompázik a burgonyás fedőréteg.

Répás, édesburgonyapürés marharagu recept

Hozzávalók 4 személyre:

Az édesburgonypüréhez:

  • 3 db sárgarépa,
  • 2 db közepes méretű édesburgonya,
  • kb. 2-3 ek. vaj,
  • kb. 1/2 dl tejszín,
  • késhegynyi őrölt szerecsendió,
  • 10 dkg reszelt cheddar sajt.

A marharaguhoz:

  • kevés olívaolaj,
  • 1 db vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 50 dkg darált marhahús,
  • 1 konzerv hámozott paradicsom,
  • 30 dkg zöldborsó,
  • 2-3 tk. Worchestershire szósz
  • só, bors, 
  • 2 tk. majoranna.

Elkészítés:

  1. A húsos pitéhez első körben készítsük el a marharagut, és ezzel párhuzamosan tegyük fel a megpucolt, felkockázott édesburgonyát és répát főni, pici só társaságában. Kevés olívaolajon dinszteljük meg a hagymát, adjuk hozzá pár pillanat erejéig a reszelt fokhagymát, majd a darált husit, és pirítsuk fehéredésig. Adjuk hozzá a hámozott paradicsomot.
  2. Fűszerezzük Worchestershire szósszal, sóval, borssal, majorannával. Fedő alatt, alacsony hőfokon főzzük össze alaposan a ragu hozzávalóit, amíg finom, szaftos elegyet nem képeznek. Amikor megfőtt a hús, hozzáadjuk a mirelit vgy friss zöldborsót és pár perc együtt főzés után el is készül a ragu.
  3. Az időközben  megfőtt édeskrumplit és répát összetörjük némi vajjal, tejszínnel elkeverve pürésítjük botmixerrel, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.
  4. A marharagus pitét egy üveg vagy kerámia tálban sütjük: alulra a húsragu, felülre a répás édesburgonyapüré kerül. 180 fokon sütjük kb. 30-40 percig, vagy amíg a teteje meg nem pirul. 

Répás, édesburgonyapürés marharagu képek

Ha tetszett a fenti Répás, édesburgonyapürés marharagu recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló rakott recepteket is: Brokkolis, tepsis csirke recept, Sonkával, sajttal töltött cukkini tekercsek paradicsomszószban recept, Brokkolis, currys csirke recept.

További receptötletek a hozzávalókból: cheddar sajt, darált hús, édesburgonya, hámozott paradicsom, sárgarépa, zöldborsó. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: angol, egytálétel, főétel, ragu, rakott.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Répás, édesburgonyapürés marharagu recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató