Töltött bundáskenyér sütőben sütve

Snidlinggel és cheddar sajttal felturbózva

Töltött bundáskenyér recept

A klasszikus, vasárnap reggeli bundáskenyeret is könnyedén izgalmasabbá tehetjük egy-két plusz alapanyaggal, és sütési módszerrel. Húsvét utáni "maradékmentő" ötletként is hasznos, hiszen például a füstölt sonka töltelék extra gazdaggá varázsolja a reggelinket, a maradék kalácsból készült bundáskenyér pedig különlegesen finom. A sajttal és egyéb finomságokkal töltött szendvicset tejjel gazdagított tojásban fürdetjük meg, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és cheddar sajttal gazdagon megszórva, pirulásig sütjük.

Töltött bundáskenyér recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 8 szelet kenyér/kalács,
  • 2 tojás,
  • kevés tej (kb. fél dl),
  • kb. 10-15 dkg reszelt cheddar sajt,
  • 4 nagy szelet sonka,
  • 1 kis csokor snidling,
  • pici só,
  • kevés olívaolaj.

Elkészítés:

  1. Összeállítunk 4 szendvicset sonkával vagy más finomsággal megtöltve, csak arra figyeljünk, hogy a sonka mindkét oldaláról tegyünk bele sajtot, így az szépen összeolvasztja és egyben tartja majd a szendvicset.
  2. Figyelve arra, hogy egyben maradjon a szendvics, óvatosan megfürdetjük az aprított snidlinggel gazdagított tejes, felvert tojásban.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire löttyintünk picit olívaolajat, arra tesszük a tojásban áztatott szendvicseket és megszórjuk egy kis plusz sajttal. 180-200 fok között sütjük, amíg megpirul a sajt a tetején (turbózáshoz kapcsoljuk grillfokozatra a sütőt).

Töltött bundáskenyér sütőben sütve képek

Ha tetszett a fenti Töltött bundáskenyér recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló reggeli recepteket is: Kalácsos rántotta muffin recept, Spárgás frittata recept, Banános, mogyorós morzsasüti recept.

További receptötletek a hozzávalókból: cheddar sajt, kenyér, snidling, sonka, tojás. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, könnyen elkészíthető, magyar, reggeli, szendvics, töltött.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Töltött bundáskenyér recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató