A klasszikus, vasárnap reggeli bundáskenyeret is könnyedén izgalmasabbá tehetjük egy-két plusz alapanyaggal, és sütési módszerrel. Húsvét utáni "maradékmentő" ötletként is hasznos, hiszen például a füstölt sonka töltelék extra gazdaggá varázsolja a reggelinket, a maradék kalácsból készült bundáskenyér pedig különlegesen finom. A sajttal és egyéb finomságokkal töltött szendvicset tejjel gazdagított tojásban fürdetjük meg, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és cheddar sajttal gazdagon megszórva, pirulásig sütjük.
Töltött bundáskenyér recept
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 8 szelet kenyér/kalács,
- 2 tojás,
- kevés tej (kb. fél dl),
- kb. 10-15 dkg reszelt cheddar sajt,
- 4 nagy szelet sonka,
- 1 kis csokor snidling,
- pici só,
- kevés olívaolaj.
Elkészítés:
- Összeállítunk 4 szendvicset sonkával vagy más finomsággal megtöltve, csak arra figyeljünk, hogy a sonka mindkét oldaláról tegyünk bele sajtot, így az szépen összeolvasztja és egyben tartja majd a szendvicset.
- Figyelve arra, hogy egyben maradjon a szendvics, óvatosan megfürdetjük az aprított snidlinggel gazdagított tejes, felvert tojásban.
- Sütőpapírral bélelt tepsire löttyintünk picit olívaolajat, arra tesszük a tojásban áztatott szendvicseket és megszórjuk egy kis plusz sajttal. 180-200 fok között sütjük, amíg megpirul a sajt a tetején (turbózáshoz kapcsoljuk grillfokozatra a sütőt).