Nutellás babka muffin

Mutatós cukiság az ünnepekre

 Nutellás babka muffin recept

A kalács elmaradhatatlan kelléke a húsvéti ünnepeknek, legyen az bármilyen formájú és ízesítésű, tökéletes reggeli vagy uzsonna válik belőle. Ebben a verzióban a csodás, nutellával tarkított babka kalácstésztát egy muffinkoszorúba fonjuk össze, és így sütjük meg a klasszikus, nagy kalács forma helyett. Rendkívül mutatós és ellenállhatatlan finomság az ünnepi asztalon.

Nutellás babka muffin recept

Hozzávalók 12 db muffinhoz:

  • 0,4 dl tej,
  • 0,3 dl víz,
  • 3 ek. porcukor,
  • 1/2 cs. (kb. 4 gr.) porélesztő,
  • 30 dkg finomliszt + egy pici a formához,
  • 1 csipet só,
  • 2 tojás + 1 a kenéshez,
  • 7,5 dkg puha vaj + egy pici a formához,
  • kb. 30 dkg nutella.

Elkészítés:

  1. A víz és tej keverékét meglangyosítva, beleszórjuk a porcukrot, majd az élesztőt, megkeverjük és magára hagyjuk kb. 5-10 percre. Ezt követően hozzáadjuk a lazán felvert tojásokat. A liszthez hozzáadjuk a sót, és a tészta közepében lyukat formálva, beleöntjük az élesztős keveréket. Dagasztógép segítségével elkezdjük a tészta dagasztását. A folyamat során fokozatosan, kisebb darabokban adagoljuk hozzá a puha vajat.
  2. Ha összeállt egy csodás gombóccá a tészta, két választásunk van: konyharuhával lefedve hagyjuk pihenni kb. 3 órát, vagy betesszük este a hűtőbe lefóliázva és másnap reggel folytatjuk a folyamatot.
  3. Ha a tészta megkelt a duplájára, kinyújtjuk lisztezett felületen téglalap alakúra (vékonyra, de azért ne legyen átlátszó vékonyságú).
  4. Megkenjük a nutella krémmel, majd gondolatban elharmadolva a tésztát (vízszintesen legyen a hosszabb oldala), az alsó harmadot felhajtjuk középre, majd ráhajtjuk a felső részt. Így három tészta réteg lesz egymáson, közte a mogyorókrémmel. Óvatosan rányomkodjuk a felső részt, majd így is tovább nyújtunk rajta sodrófával, hogy picit magasabb legyen.
  5. 12 egyenlő részre vágjuk, és mindegyik így kapott csíkon további két bemetszést hajtunk végre úgy, mintha egy 3 szárú nadrágot formáznánk, tehát a csík hosszú részénél fogva belevágunk két csíkot úgy, hogy felül egy pici részt kihagyunk, nem húzzuk végig a kést. Így minden csík 3 szálból fog állni, amit óvatosan össze tudunk fonni. A fonatokból koszorút formázunk, és úgy tesszük a kivajazott, lisztezett muffin formákba, hogy alulra kerüljön a fonatok vége, az illesztés, és felülre pedig a szép fonás része.
  6. További 30-45 percig hagyjuk pihenni a nyers babka fonatokat, majd lekenjük tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük, légkeverés mellett kb. 12 percig, vagy amíg szépen meg nem pirul a teteje, és a tűre már nem ragad semmi.

 

Nutellás babka muffin képek

Ha tetszett a fenti Nutellás babka muffin recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló péksütemény recepteket is: Teljes kiőrlésű, kókuszos csiga recept, Hópihe kalács recept, Fahéjas alma koszorú recept.

További receptötletek a hozzávalókból: finomliszt, nutella, tej, tojás, vaj. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, húsvéti, péksütemény.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

 Nutellás babka muffin recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Bejgli recept
sütemény

Bejgli variációk

Mandulás, pisztáciás és sós mogyorós, csokis ízekben

Fahéja csiga krémsajttal recept
kelt tészta

Fahéjas csiga krémsajttal

Kelt tészta extrafahéjas, krémes kiadásban

Sós karamellás torta recept
torta

Sós karamellás torta

Diógrillázzsal, selymes sajtkrémmel és Szamorodnival

Szilvás, mandulás pite recept
pite

Szilvás, mandulás pite

Könnyed, kevert sütemény a szilvaszezonban

Csokoládés pisztáciatorta recept
csokitorta

Csokoládés pisztáciatorta

Pisztácia rajongók szeretni fogják

Kalácsfánk recept
sütemény

Kalácsfánk sárgabarack lekvárral

Kelt tészta fánk formátumban

Mini panettone recept
kelt tészta

Mini panettone

Ünnepi hangulatot varázsol otthonunkba

Szilvás cobbler recept
pite

Szilvás cobbler

Mennyei gyümölcspite szuperegyszerűen elkészítve

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató