Fahéjas alma koszorú

Bundás alma leveles tésztában

Fahéjas alma koszorú recept

Csupán öt, sokunk konyhájában gyakran felbukkanó alapanyagból elővarázsolhatók ezek a csodás, fahéjas alma koszorúk. Felkarikázzuk az almát, megforgatjuk fahéjas cukorban, körbefonjuk leveles tészta csíkokkal, és már repítjük is a sütőbe. Röpke 20 perc után isteni fahéjas illatfelhőben találjuk magunkat ezekkel a fantasztikus, bundás alma falatokkal. Az adagot érdemes duplázni, mert teljesen észrevétlenül elfogy minden süti a tepsiről.

Fahéjas alma koszorú recept

Hozzávalók kb. 10-12 db bundás almához:

  • 2-3 db piros alma,
  • kb. 2-3 ek. cukor (porcukor és kristálycukor is jó),
  • 1 tk. őrölt fahéj,
  • 27-30 dkg leveles tészta,
  • 1 tojás,
  • mandula szeletek a tetejére (opcionális).

Elkészítés:

  1. Megpucoljuk az almát, keresztben felszeleteljük, és a közepét, ahol az almamag van, valamilyen kis kanál (karalábévágó, avokádóvágó) segítségével kiemeljük.
    Alma előkészítése
  2. A leveles tésztát hosszú, vékony csíkokra vágjuk fel.
    Leveles tészta formázása
  3. Az almaszeleteket megforgatjuk a fahéjas cukor keverékében.
    Alma megforgatása fahéjas cukorban
  4. Körbetekerjük a leveles tésztacsíkokkal (ha elfogyna, csípjünk le a következő csíkból még egy kis darabot).
    Alma körbetekerése leveles tésztával
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük tojással, megszórjuk fahéjas cukorral, és egy kis mandulával (elhagyható). 200 fokon sütjük kb. 15-20 percig.
    Alma leveles tésztában, sütés előtt

Fahéjas alma koszorú képek

Ha tetszett a fenti Fahéjas alma koszorú recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló péksütemény recepteket is: Teljes kiőrlésű, kókuszos csiga recept, Nutellás babka muffin recept, Hópihe kalács recept.

További receptötletek a hozzávalókból: alma, fahéj, leveles tészta, mandula, tojás. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, gyümölcsös, karácsonyi, péksütemény.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Fahéjas alma koszorú recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató