A legfinomabb kifli recept

Kényeztessük magunkat és családunkat frissen sült, pihe-puha kiflivel!

A legfinomabb kifli recept

Egy ország hálás Misinek, a péknek ezért a fantasztikusan puha, vajas kifli receptért. Anyukám, és barátnőim is elkészítették különböző gasztrooldalak, blogok receptjei alapján, de az arányok mindenhol szinte ugyanazok voltak és nem véltetlenül. Ez a tökéletes és mondhatni elronthatatlan receptje az igazi, pihe-puha kiflinek.

A legfinomabb kifli recept

Hozzávalók 10 db kiflihez:

  • 3,5 dl tej
  • 30 g friss élesztő
  • 25 g cukor
  • 30 g puha vaj
  • 50 dkg BL80 kenyérliszt
  • 1 csapott ek. só

Kifli készítés lépésről lépésre:

  1. A meglangyosított tejhez hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk és felfuttatjuk a friss élesztőt. (Magára hagyjuk, amíg a teteje szép habos lesz az élesztőtől.)
  2. Kimérjük a többi hozzávalót és összekeverjük a felfutott, élesztős tejjel, gép segítségével jól kidagasztjuk a tésztát (ha nincs gépünk, a kezünkkel is szuper lesz, csak picit fárasztóbb). 
  3. Konyharuhával letakart edényben kelesztjük kb. 45-50 percet, amíg a duplájára nő a tészta.
  4. 10 darabba (vagy 2 nagy darabba) tépjük a tésztát és még 10 percet kelesztjük a bucira formázott tésztakupacokat, konyharuhával letakarva. 
  5. Ha 10 darab tésztagombócunk van, akkor mindegyiket nagyon vékony háromszög alakúra kinyújtjuk és a széles végétől szorosan feltekerjük. Ha két kupacból dolgozunk, akkor két nagy, vékony kört nyújtunk és a kört vágjuk fel háromszögekre (egy körből 6 háromszöget vágtam), amit az előzőek szerint feltekerünk.
  6. 15 percig tovább pihentetjük egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe helyezve, konyharuhával letakarva. Közben a sütőt 230 fokra előmelegítjük.
  7. Sütés előtt közvetlenül megspricceljük vagy megkenjük vízzel a kifliket (ha szeretjük, nagy szemű sóval vagy szezámmaggal megszórhatjuk) és irány a sütő. Kb. 12 perc alatt aranybarnára sülnek a kiflik. 
  8. Ha kivesszük a sütőből, ismét lespricceljük vízzel, még forrón a kifliket.

Tipp: készítettem már teljes kiőrlésű kiflit is a fenti recept alapján, csupán a liszt összetételén változtattam. 25 dkg teljes kiőrlésű és 25 dkg kenyérlisztet használtam és ugyanolyan finom, pihe-puha kiflik készültek.

A legfinomabb kifli recept képek

Ha tetszett a fenti A legfinomabb kifli recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló pékáru recepteket is: Muffin buci recept, Zabpelyhes stangli recept, Édesburgonyás, cukkinis marharagu tekercs recept.

További receptötletek a hozzávalókból: friss élesztő, kenyérliszt, tej, vaj. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: kenyérféle, magyar.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

5 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 4.8

A legfinomabb kifli recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Zabpelyhes stangli recept
pékáru

Zabpelyhes stangli

Könnyű, puha és egészséges kifliféle

Muffin buci recept
pékáru

Muffin buci

Édes, kedves, mini zsemlék a boldog napindításhoz

Foszlós kalács recept
kenyérféle

Foszlós kalács

Ami sosem hiányozhat az ünnepi asztalról

Bejgli recept
sütemény

Bejgli variációk

Mandulás, pisztáciás és sós mogyorós, csokis ízekben

Sörkifli recept
sós nasi

Sörkifli

Remek sörkorcsolya kelt tésztából

Sós briós recept
péksütemény

Sós briós

Isteni puha és könnyed péksütemény

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató