Kihagyhatatlan nyári finomság a szuperegyszerűen készülő, házi, gyümölcsös jégkrém. Sokfelé kaphatók ezek a helyes, színes jégkrém formák, amelyekkel gyerekjáték otthoni fagyifélével megajándékozni a család legkisebb, és akár legnagyobb tagjait. Ehhez a verzióhoz fagyigépre sincs szükségünk, csak friss áfonyára, joghurtra és krémsajtra, pinduri porcukor és pár csepp citromlé kíséretében. Mindössze 15 perc alatt össze lehet dobni 6 csodás kis, pálcikás jégkrémet.
Áfonyás sajttorta jégkrém recept
Hozzávalók 6 mini jégkrémhez:
- 20 dkg friss áfonya,
- 10 dkg natúr krémsajt,
- 10 dkg natúr, görög joghurt,
- 1-2 ek. porcukor,
- 2 tk. citromlé.
Elkészítés:
- A krémsajtot, joghurtot összekeverjük a porcukorral, és egy kis friss citromlével.
- Az áfonya 3/4-ét leturmixoljuk 2 evőkanálnyi krém társaságában.
- A formák aljára kb. 1/3-ig áfonyakrémet öntünk, erre kanalazunk pici fehér krémet, rádobunk 3-4 szem áfonyát, és a tetejére szintén fehér krém kerül.
- Fagyasztóba tesszük legalább 6 órára. Tálalás előtt kb. 10 perccel vegyük ki a fagyasztóból, így könnyen kicsusszan a formából.
Tippek:
- Jól működik a recept más gyümölcsökkel is, pl. szederrel, málnával, barackkal.
- A sajtkrémet helyettesíthetjük szintén natúr joghurttal, így diétásabb lesz a recept. Ehhez persze jó, ha elhagyjuk a cukrot is a receptből, vagy eritritre, xilitre cseréljük.
A recept elkészítését a Közért+ támogatta, ahonnan minden alapanyag beszerezhető a házi jégkrémhez.