Túrópizza

Gluténmentes "pizza" alternatíva

A túró alapú pizza ill. lepény gluténmentes, fehérjében gazdag, diétás alternatívája lehet a pizzának. A túrópizza nagy előnye, hogy egyszerűen és kevesebb, mint egy óra alatt elkészíthetjük, nem dagasztjuk, nem kelesztjük, nem nyújtjuk. Az ízesítését, illetve a feltéteket pedig bátran alakíthatjuk saját ízlésünk szerint. A lenti verzióban natúr sajtkrém-alapot használunk, ezt dobjuk fel paradicsom pesztóval, paradicsommal, zöldhagymával és reszelt sajttal. Mennyei ízbomba a végeredmény, ami eszünkbe sem juttatja azt, hogy egy gluténmentes, alternatív pizzaféleséget majszolunk.

Túrópizza recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg túró,
  • 4 tojás,
  • 8 ek. zabliszt vagy zabpehely ledarálva,
  • 2 kk. só,
  • 5-10 dkg paradicsom pesztó (aszalt paradicsom krém),
  • 10-15 dkg mascarpone vagy más, natúr sajtkrém,
  • 15 dkg reszelt sajt,
  • 1 cs. újhagyma,
  • 20-25 dkg koktélparadicsom,
  • kb. 1-2 tk. szárított bazsalikom és oregánó vegyesen.

Elkészítés:

  1. A túrót, tojásokat, sót, és zabpehelylisztet botmixerrel pürésítsük, így szép, egynemű állagot érhetünk el.
  2. Pihentessük kb. 15 percet, amíg picit dolgozik, megdagad a zabpehely a tésztában.
  3. Ebből az adagból 2 normál méretű, vagy 4 kisebb, kör alakú túrópizzát tudunk sütni. Egy sütőpapírral borított tepsire halmozzuk a tésztát, és kanállal óvatosan kenegessük kör alakúra. Ne aggódjunk az állaga miatt, ez össze fog majd állni sütésnél.
  4. 180 fokos sütőben, légkeverés mellett süssük elő a tésztát kb. 10-15 perc alatt.
  5. Az elősütést követően megkenjük vékonyan natúr sajtkrémmel a túrópizza tésztáját, erre pöttyintünk ide-oda egy kis aszalt paradicsom pesztót (ami szimpla aszalt paradicsom is lehet), díszítjük zöldhagyma karikákkal, koktélparadicsom szeletekkel, pici zöldfűszer keverékkel ízesítjük, majd reszelt sajttal megszórjuk.
  6. Visszatesszük a sütőbe, és kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.

Túrópizza képek

Ha tetszett a fenti Paradicsom pesztós, zöldhagymás túrópizza recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló pizzaféle recepteket is: Mini cukkini pizza recept, Tortilla pizza calzone recept, Töltött focaccia recept.

További receptötletek a hozzávalókból: aszalt paradicsom, koktélparadicsom, krémsajt, tojás, trappista sajt, túró, zabliszt, zöldhagyma. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, gluténmentes, könnyen elkészíthető, olasz, pizza.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Paradicsom pesztós, zöldhagymás túrópizza recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Cukkinipizza recept
pizzaféle

Cukkini pizza

Gluténmentes zöldséglepény pizzázáshoz hangolva

Kenyér quiche recept
Maradékmentés

Kenyér quiche

Francia villás reggeli maradék kenyérből

Mini cukkini pizza recept
pizzaféle

Mini cukkini pizza

Nagy kedvencünk zöldség alapra helyezve

Töltött focaccia recept
pizzaféle

Töltött focaccia

Olasz nevén focaccia farcita

Polenta pizza recept
pizzaféle

Polenta pizza

Gluténmentes kukoricalepény "pizzává" varázsolva

Paradicsomos, fokhagymás focaccia recept
pizzaféle

Paradicsomos, fokhagymás focaccia

Olasz klasszikus lepénykenyér a kedvenc verziómban

Olasz töltött csirkemell recept
töltött hús

Olasz töltött csirkemell

Különleges, de mégis egyszerűen az asztalra varázsolható ételt keresel?

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató