Almás pite pohárkrém recept

Ebben a finomságban a házi almás pite ízvilágát idézzük meg, mindössze 10 perc leforgása alatt. Nem szükséges sütni hozzá, és játszi könnyedséggel el lehet készíteni, még annak is, akinek még kevesebb gyakorlata van a konyha világában. Az almás pite pohárkrém könnyed, gusztusos desszert, és egyben remek vendégváró finomság. Az almalekvár alapját omlós keksz biztosítja, és az édes krémességről mézes mascarpone krém gondoskodik. A réteges, almás desszert tetejét fahéjjal hintjük meg, hogy tökéletesen visszaadja a házi almás piték varázsát.

Almás pite pohárkrém recept

Hozzávalók 5-6 pici csatos üveghez:

  • 20-25 dkg mascarpone,
  • 4-5 ek. méz, 
  • 1 csipet só,
  • 1 zacskó omlós keksz,
  • 1 üveg natúr almalekvár,
  • 1-2 tk. őrölt fahéj.

Elkészítés:

  1. A kekszek 2/3-át összetörjük aprítógépben vagy kézzel, egy műanyag zacskón keresztül (akár a tenyereinkkel könnyedén összemorzsolhatjuk, vagy rásegíthetünk egy kis klopfolóval).
  2. A mascarponét összekeverjük a mézzel, és egy csipet sóval. Az almalekvárhoz hozzáadunk kb. 1 csapott teáskanálnyi fahéjat.
  3. Ennyi előkészítés után már jöhetnek a rétegek a csatos üvegbe: alulra a kekszmorzsát szórjuk, erre halmozzuk az almalekvárt, majd a mascarpone krémet. (Ha nagyobb üvegbe vagy pohárba tálaljuk, akkor ismételhető a rétegezés ugyanebben a sorrendben.)
  4. A tetejére szórunk egy kis kekszmorzsát, fahéjat, és beleszúrunk egy-egy kekszet (esetleg egy-egy kis lekvár kupacot). Tálalásig hűtőbe tesszük (érdemes legalább néhány órával korábban elkészíteni).

Tipp:

  • Almalekvár helyett friss almából is elkészíthetjük az almaragut: ehhez kevés cukrot karamellizáljunk egy serpenyőben, és ezen pároljuk meg az apróra vágott almaszeleteket. Addig főzzük, amíg meg nem puhulnak, majd egy kis citromlével és fahéjjal ízesítsük.

A recept elkészítését a Közért+ támogatta, ahonnan minden alapanyag beszerezhető az almás pite pohárkrémhez.

Almás pite pohárkrém képek

Ha tetszett a fenti Almás pite pohárkrém recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló desszert recepteket is: Trüffel golyó receptek, Vörösborban posírozott körte recept, Szőlős chia puding recept.

További receptötletek a hozzávalókból: alma, almalekvár, fahéj, keksz, mascarpone, méz. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, könnyen elkészíthető, magyar, sütés nélküli édesség.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Almás pite pohárkrém recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató