A receptet egy az egyben a GoodFood magazinból tanultam, elolvastam és szinte egyből nekiálltam a kipróbálásához, mivel minden alapanyagom adott volt hozzá. Házi mogyoróvajból, csirkéből, joghurtból, gyömbéres, chilis és korianderes ízesítéssel készült ez a finomság, ami szuper alternatívája lehet a megunt tokányokoknak, raguknak. Mogyorókedvelőknek, kísérletező ínyenceknek kötelező!
Mogyorós, chilis csirkecurry recept
Hozzávalók 4 főre:
- pár ek. olívaolaj,
- 50-60 dkg csirkemellfilé,
- 25 dkg krémes, natúr joghurt,
- 2-3 gerezd fokhagyma,
- 1 kis darab gyömbér,
- só, koriander (a legjobb frissen),
- 1 kk. chilipaprika pehely,
- 5 ek. mogyoróvaj,
- 1,5-2 dl alaplé (húsleves vagy zöldségleves)
Mogyorós csirkecurry készítés:
- Pár csepp forró olajon megforgatjuk a chiliből, reszelt gyömbérből, fokhagymából, korianderből készített keveréket.
- Beledobjuk a csirkecsíkokat, sózzuk, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadva a mogyoróvajat és felöntve a levessel, fedő alatt puhára főzzük.
- Joghurttal krémesre keverjük, még egyet forralunk rajta és chili paprikával, friss koriander zölddel díszítve tálaljuk rizzsel.