Pimasz olasz tészta

Egy kis konyhai pimaszkodással több idő jut pihenésre

Pimasz olasz tészta recept

Pimasz bizony, mert elképesztően gyors tésztacsodáról van szó, amit szinte pimaszság receptnek nevezni, hiszen egy-két jó minőségű olasz alapanyagból áll, amiket egymáshoz keverve 10 perc alatt az asztalra varázsolhatunk egy hamisítatlan itáliai életérzésű vacsorát.

Pimasz olasz tészta recept

A pimaszkodás alapanyagai:

  • egy adag jófajta, olívaolajban és fokhagyma társaságában lévő aszalt paradicsom
  • egy nagy csokor rukkola
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • reszelt parmezán és parmezán sajt szeletek a tálaláshoz
  • kb. 200 gr trofie tészta (ha nincs, más tészta fajta is megteszi)

Elkészítés:

  1. Elsőként főzzük al dentére (majdnem megfőtt, de még feszes) a tésztát.
  2. A felszeletelt aszalt paradicsomos olívaolajban pár pillanat alatt forgassuk meg az aprított fokhagymát, a rukkola egy részét aprítva, majd dobjuk hozzá a kifőtt tésztát és a reszelt parmezánt.
  3. Forgassuk át alaposan és friss rukkolával, parmezán forgáccsal díszítve tálaljuk azon melegében.

Pimasz olasz tészta képek

Ha tetszett a fenti Pimasz olasz tészta recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló tészta recepteket is: Sült paradicsomos, krémsajtos spagetti recept, Tojásos nokedli fejes salátával recept, Medvehagyma pesztós, házi fettuccine recept.

További receptötletek a hozzávalókból: aszalt paradicsom, fokhagyma, parmezán sajt, rukkola. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, gyorsan elkészíthető, olasz, tészta, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Pimasz olasz tészta recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Assassina spagetti recept
tészta

Assassina spagetti

Tüzes, paradicsomos tészta, ahogy még sosem próbáltad

Cukkinipizza recept
pizzaféle

Cukkini pizza

Gluténmentes zöldséglepény pizzázáshoz hangolva

Lazacos, paradicsomos tészta recept
tészta

Lazacos, paradicsomos tészta

Halas pasta héjában sült, extra aromás fokhagymával

Kolbászos, paradicsomos tészta recept
tészta

Kolbászos, paradicsomos tészta

Magyar és olasz ízek találkozása egy serpenyőben

Rukkola pesztós focaccia recept
pizzaféle

Rukkola pesztós focaccia

Az olaszok méltán híres kenyérlepénye, a focaccia

Paradicsomos, csirkés óriáskagyló tészta recept
tészta

Paradicsomos, csirkés óriáskagyló tészta

Avagy olaszul: conchiglioni ripieni con pomodoro e pollo

Brokkolis penne recept
tészta

Laci brokkolis pennéje

Krémsajtos, csirkés és brokkolipürés tészta

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató