Sáfrányos, rukkolás gnocchi

Ízutazás a napsütötte Szicíliába

Sáfrányos, rukkolás gnocchi recept

A fűszerek, minőségi alapanyagok és persze az a csipetnyi szeretet, amit belefőzünk az ételbe, az adja meg az igazi aromáját, azt a pluszt, amiért szeretjük, és amitől a lelkünk is mosolyog. Emiatt is neveztem el Ízzel-lélekkelnek a gasztroblogomat sok-sok évvel ezelőtt. A legdrágább fűszer, a sáfrány tőlem biztosan elnyerné a fűszerek királynője címet elképesztően kifinomult, elegáns íze és vakítóan aranysárga színe miatt. A belőle készült gnocchi vagy másfajta tésztaszósz 10 perc alatt elkészül, cserébe semmihez sem hasonlítható ízeket, aromákat és csodálatos színeket kapunk. Ha egy különleges gnocchival kápráztatnál el valakit, ez a szicíliai ihletésű recept telitalálat lesz.

Sáfrányos, rukkolás gnocchi recept

Hozzávalók:

  • egy adag friss gnocchi (alaprecept itt),
  • 5 dkg vaj,
  • 1 db sonkahagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • kb. 1 dl fehérbor,
  • 1 kis zacskó valódi sáfrány,
  • só, bors,
  • 5 dkg parmezán sajt,
  • 2 dl főzőtejszín,
  • 2 marék friss rukkola.

Elkészítés:

  1. Megolvasztjuk a vajat, megdinszteljük rajta a sonkahagymát, rádobjuk néhány pillanatra az aprított fokhagymát és felöntjük a fehérborral.
  2. Pár perc rotyogás után hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a sáfrányt. Parmezánt reszelünk bele, és aprított rukkolát teszünk bele. 
  3. A megfőtt gnocchit átforgatjuk a fantasztikus szósszal, parmezánnal és friss rukkolával meghintve tálaljuk.

Sáfrányos, rukkolás gnocchi képek

Ha tetszett a fenti Sáfrányos, rukkolás gnocchi recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló tészta recepteket is: Sült paradicsomos, krémsajtos spagetti recept, Tojásos nokedli fejes salátával recept, Medvehagyma pesztós, házi fettuccine recept.

További receptötletek a hozzávalókból: fehér bor, fokhagyma, főzőtejszín, rukkola, sáfrány. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, gyorsan elkészíthető, olasz, tészta.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Sáfrányos, rukkolás gnocchi recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató