Vörösboros, aszalt szilvával töltött csirketekercs diós bundában

Ananászos quinoával tálalva

Vörösboros, aszalt szilvával töltött csirketekercs diós bundában recept

Különleges, édes-sós-savanykás ízvilágú, könnyed főétel tipp az ünnepekre, aminek a tálalását is exkluzív módon tudjuk biztosítani, ha friss, egész ananászt vásárolunk hozzá. A csirkemellből készült tekercshez vörösborban áztatjuk egy éjszakán keresztül az aszalt szilva szemeket, sajttal ágyazunk meg nekik, majd az egészet egy diós panírban sütjük meg, a sütőbe küldve, olajszagmentesen. Mindezt az izgalmas ízkavalkádot tovább visszük a köretre is, aminél ananásszal mixeljük össze a hagymás quinoát, mennyei összhatást elérve.

Vörösboros, aszalt szilvával töltött csirketekercs recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg friss csirkemellfilé,
  • 20 dkg aszalt szilva,
  • 1-2 dl száraz vörösbor,
  • 20 dkg szeletelt gouda vagy edámi sajt, de akár brie vagy camembert sajt is nagyon passzol hozzá.
  • a panírozáshoz: kevés liszt, 1-2 tojás, zsemlemorzsa, és kb. 10 dkg darabolt dió,
  • 1 db friss ananász,
  • 25 dkg quinoa,
  • 4,5-5 dl víz,
  • 1 fej fehér hagyma,
  • 1 cs. metélőhagyma,
  • 2 púpos ek. vaj,
  • só,
  • pár ek. olívaolaj.

Elkészítés:

  1. Az aszalt szilvát előző este áztassuk be annyi vörösborba, amennyi pont ellepi a szilvákat (áztatás előtt érdemes ellenőrizni, hogy biztosan magmentes-e minden szilva).
  2. A csirkemellfiléket minél nagyobb darabban kiklopfoljuk vékonyra (nem eltúlozva a vékonyságot), és készíthetünk egy nagyobb tekercset, vagy a husik formájától függően akár 2-4 tekercset, ha úgy könnyebb kezelnünk a csirkemellet. Nagy tekercs esetén több hústűt is érdemes bekészíteni, hogy biztosan egyben maradjon a rolád a sütés során.
  3. Ha egy nagy tekercset szeretnénk, akkor kicsit érjenek össze (fedve egymást) a szeletek, amikor egymás mellé illesztjük őket. Sózzuk meg a csirkemellek mindkét oldalát, és középre helyezzük a sajt szeleteket, majd azokra az előzetesen lecsepegtetett aszalt szilva szemeket (egymás mellé 2 db-ot). Óvatosan tekerjük fel, és szükség szerint tűzzük meg hústűvel.
  4. Panírozzuk lisztben, felvert tojásban, majd darabolt dióval elkevert zsemlemorzsában megforgatva.
  5. Sütőpapírral borított tepsit picit megolajozunk, erre tesszük a tekercset (tekercseket), és pár csepp olívaolajjal a tetejét is meglocsoljuk. Majd 200 fokos sütőben sütjük. Az első 20-30 percben alufólia alatt sütjük, hogy tutira megpuhuljon a husi, majd levesszük a fóliát, és hagyjuk, hogy szépen rápiruljon a diós panír.
  6. Amíg sül a hús, összedobjuk a köretet. Vajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd az átmosott quinoával együtt picit pirítjuk, és ráöntünk közel kétszer annyi vizet, mint quinoát, sózzuk, és fedő alatt, közepes hőfokon főzzük, amíg meg nem puhul. Alkalmanként kevergessük meg, és sózzuk ízlés szerint. Ha már majdnem puha, adjuk hozzá a felkockázott ananászt, a kieresztett levével együtt. Tálalásnál töltsük vissza a félbevágott ananász belsejébe, és szórjuk meg metélőhagyma darabokkal.

Vörösboros, aszalt szilvával töltött csirketekercs diós bundában képek

Ha tetszett a fenti Vörösboros, aszalt szilvával töltött csirketekercs diós bundában recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló töltött hús recepteket is: Stefánia szelet recept, Spárgával és sajttal töltött csirkemell recept, Porchetta recept.

További receptötletek a hozzávalókból: ananász, aszalt szilva, csirkemell, dió, gouda sajt, quinoa, snidling, vörösbor. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, húsétel, karácsonyi, töltött.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Vörösboros, aszalt szilvával töltött csirketekercs diós bundában recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató