Spárgával és sajttal töltött csirkemell

Hello Spárgaszezon!

Spárgával és sajttal töltött csirkemell recept

Csodaszép, zsenge spárga, olvadozó termelői sajt, és pihe-puhára sült csirkemell találkozik ebben a végtelenül egyszerű receptben. Citromhéjjal és lével ízesítjük a tölteléket, ami hihetetlenül jól áll ennek a frappáns hármasnak, játékossá és könnyeddé teszi az egész ételt. A spárgaszezon egyik legnépszerűbb receptje lehet ez a néhány alapanyagból álló töltött csirke, amire először a serpenyőben pirítunk egy kis kérget, majd bedobjuk a sütőbe, és omlósan puhára sütjük.

Spárgával és sajttal töltött csirkemell recept

Hozzávalók 2-3 főre:

  • 50 dkg csirkemellfilé,
  • néhány ek. repce- vagy olívaolaj,
  • 1 csomag (20 dkg) szeletelt (bacon) szalonna,
  • 1 db citrom héja, és leve,
  • kb. 8-10 szál spárga,
  • 15 dkg félkemény sajt, pl. trappista,
  • só, bors, őrölt csípős paprika, fokhagyma granulátum ízlés szerint.

Elkészítés:

  1. Egy nagy csirkemellfilét középen elfelezünk, és mindkét husiba vágunk 1-1 zsebet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk paprikával és egy kis fokhagymaporral, jól bedörzsöljük. 
    Csirkemell fűszerezése
  2. Kibéleljük trappista sajt szeletekkel, és 4-5 megtisztított, zöld  spárga szálat teszünk rá.
    Csirkemell megtöltése spárgával és sajttal
  3. Feldobjuk egy kis reszelt citromhéjjal, és lével. Ráhajtjuk a csirkemell másik felét, és betekerjük a szalonna szeletekbe (mérettől függően 3-4 szelettel).
    Csirkemell baconbe tekerése
  4. 4-4 perc alatt megsütjük mindkét oldalát egy sütőbe tehető serpenyőben, kevés repceolajon. Az utolsó 1-2 percben locsolgassuk rá a kisült szaftot, de ne mozgassuk a husit, hagyjuk, hogy kéreg süljön rá.
    Serpenyőben sütés
  5. Tegyük át a sütőbe, és süssük 160 fokon, légkeverés mellett kb. 20-25 percet alufólia alatt. Ha átsült a husi, vegyük ki a sütőből, és még hagyjuk magára kb. 10 percet, és csak azt követően tálaljuk például friss, petrezselymes újburgonyával.

Tippek:

  • Bőrös csirkemell filével is jól működik a recept, akkor szalonna szeletekre sincs feltétlenül szükség.
  • Spárgából érdemes minél zsengébbet, és feszesebbet választani. 
  • Előkészítésnél ott törjük el a vastag végét, ahol hagyja magát, és a kis pikkelyeket szedjük le róla (a végén lévő rügyet mindenképp tartsuk meg, ez a legfinomabb és legzsengébb része).

 

A recept elkészítését a Közért+ támogatta, ahonnan minden alapanyag beszerezhető.

Spárgával és sajttal töltött csirkemell képek

Ha tetszett a fenti Spárgával és sajttal töltött csirkemell recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló töltött hús recepteket is: Vörösboros, aszalt szilvával töltött csirketekercs diós bundában recept, Stefánia szelet recept, Porchetta recept.

További receptötletek a hozzávalókból: bacon, csirkemell, spárga, trappista sajt. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, húsétel, spárgaszezon, töltött, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Spárgával és sajttal töltött csirkemell recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató