Csirkés székelykáposzta

Magyar klasszikus másképp

Csirkés székelykáposzta recept

Elsőre kicsit furán hangozhat, hogy csirkemellből is készülhet finom székelykáposzta, de higgyetek nekem: isteni puha lesz a csirkemell, és egészen könnyed, káposztás ételt kapunk, ami a pocakunkat is kevésbé viseli meg. A főétel a körettel együtt készül el, így időt is spórol nekünk a főzésben, ráadásul akár szénhidrátcsökkentett ebédet is tálalhatunk. Ha a szalonnát kihagyjuk a receptből, és olívaolajon dinszteljük meg a hagymát, fogyókúrába illeszthető székelykáposztát kapunk, ami glutén-és laktózmentes.

Csirkés székelykáposzta recept

Hozzávalók 6 személyre:

  • 70 dkg csirkemell,
  • 1 kg savanyú káposzta,
  • kb. 10-15 dkg kenyérszalonna,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 3-4 babérlevél,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 1-1 ek. füstölt és édes piros paprika,
  • 1 tk. csípős, darált paprika (elhagyható),
  • só, bors ízlés szerint,
  • kb. 1 tk. őrölt kömény.

Elkészítés:

  1. A kenyérszalonnát kockákra vágjuk, megpirítjuk, kisütjük a zsírját és a szalonnadarabokat kihalásszuk, félretesszük a tálaláshoz.
  2. A visszamaradt zsíron megdinszteljük az aprított hagymát, hozzádobjuk a reszelt fokhagymát, megszórjuk a paprikával és jól összekeverjük. Jöhet a kockákra vágott csirkemell, amit jól körbepirítunk a hús fehéredéséig. Ha kész, lejjebb vesszük a hőfokot, és hozzáadjuk a kb. kétszer vízben áztatott, átmosott savanyú káposztát.
  3. Felöntjük vízzel, hogy majdnem ellepje az edény tartalmát, és fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, babérlevéllel és csípős paprikával. Fedő alatt, közepes hőfokon, időnként megkeverve puhára pároljuk a húst és a káposztát. Kb. 1 óra kell, amíg puha lesz a káposzta.
  4. Tejföllel és az elején kisütött szalonnadarabokkal tálaljuk.

Csirkés székelykáposzta képek

Ha tetszett a fenti Csirkés székelykáposzta recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló egytálétel recepteket is: Karfiol curry recept, Római, búzadarás gnocchi, Tepsis lecsó recept.

További receptötletek a hozzávalókból: csirkemell, fokhagyma, füstölt paprika, savanyú káposzta, vöröshagyma. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: egytálétel, főétel, magyar.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Csirkés székelykáposzta recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató