Édes boros panna cotta

Stílusos elegancia panna cotta módra

Édes boros panna cotta recept

Ez a szemérmetlenül egyszerűen elkészíthető, villantós desszert az olaszok egyik legnépszerűbb, sütés nélküli édessége, aminek az ízesítése nem ismer határokat. Játszi könnyedséggel igazíthatjuk a szezon finomságaihoz, vagy éppen az ünnep eleganciájához. A magyarul "főtt tejszínre" fordítható, de annál sokkal több élményt adó desszert alap verzióját most egy különlegesen kecses, furmint és sárgamuskotály házasságából született, tokaji Barta pincés édes borral koronáztam meg.

Édes boros panna cotta recept

Hozzávalók 3 személyre:

  • 4 dl zsíros habtejszín,
  • 3 cs. vaníliacukor,
  • 1/2 vanília rúd magjai,
  • 1 ek. zselatinpor,
  • 1 dl víz a zselatin feloldásához.

Borzseléhez:

Elkészítés:

  1. A panna cottához szórjuk hideg vízbe a zselatinport, és várjuk meg, amíg 4-5 perc alatt feloldódik.
  2. Addig melegítsük össze a habtejszínt a vaníliacukorral, és vanília magokkal elkeverve. A feloldódott zselatint keverjük el, és adjuk a meleg tejszínhez. Addig kevergessük, amíg teljesen fel nem oldódik benne a zselatin. Ha kész, zárjuk el, és várjuk meg, amíg langyosra hűl. 
  3. Adagoljuk pohárkelyhekbe, és tegyük hűtőbe pár órára.
  4. A borzseléhez a bort forraljuk fel, és közepes lángos "főzve" redukáljuk a mennyiségét kb. 5-7 perc alatt. Ekkor adjuk hozzá a hideg vízben pár perc alatt megduzzasztott zselatinport, és szintén csak addig kevergessük, amíg fel nem oldódik. Elzárjuk, megvárjuk, amíg kihűl, majd a panna cottára öntjük, és visszatesszük a hűtőbe pár órára.

Édes boros panna cotta képek

Ha tetszett a fenti Édes boros panna cotta recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló desszert recepteket is: Trüffel golyó receptek, Vörösborban posírozott körte recept, Szőlős chia puding recept.

További receptötletek a hozzávalókból: édes bor, habtejszín, vanília, zselatin. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, karácsonyi, könnyen elkészíthető, olasz, sütés nélküli édesség.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Édes boros panna cotta recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató