Olasz étcsokoládé szalámi

Pisztáciás és mandulás csoki bomba sütés nélkül

Olasz étcsokoládé szalámi recept

A csoki szalámi készítése pofonegyszerű, pikk-pakk megvan és a végtelenségig variálhatjuk a belevalókat ízlésünk szerint. Az olasz, pisztáciás verzió helyett bátran pakolhatunk a csoki alaphoz aszalt vagy kandírozott gyümölcsöket, kókuszt, mogyorót, whiskey-t, mazsolát. A rapid édesség recept jól jön, ha nincs sok időnk bíbelődni a desszert gyártással, és akár gasztroajándékként is szuper ötlet az édesszájúak számára.

Olasz étcsokoládé szalámi recept

Hozzávalók:

  • 30 dkg étcsokoládé,
  • 10 dkg puha vaj,
  • 30 dkg darált zabkeksz vagy vajas keksz,
  • 50 gr. porcukor,
  • 2 ek. kávé,
  • 2 ek. rum aroma,
  • 2 ek. kakaópor,
  • 1 db narancs reszelt héja,
  • 10 dkg egész mandula,
  • 75 gr pisztácia,
  • 50 gr vegyes mag: pl. dió, makadámdió, mogyoró stb.

Elkészítés:

  1. Összeolvasztjuk a csokit a vajjal alacsony hőfokozaton, folyamatos kevergetés mellett.
  2. A kekszet durvára törjük vagy daráljuk, attól függően, hogy mennyire szeretnénk pici darabokat.
  3. Mindent összekeverünk: a kekszhez adjuk a különböző magokat, porcukrot, kakaóport, összedolgozzuk és nyakon öntjük az olvasztott vajas csoki, kávé és rum aroma keverékével. Belereszeljük a narancs héját és az egészet jól összekeverjük.
  4. Téglalap alakú folpack darabokat tépünk és duplán használva ezeket, ráhalmozunk egy szaláminyi kupacot, ráhajtjuk a fóliát és gurigatva egyenletesre dolgozzuk a szalámit, és a két végét összefogva betekerjük. (Én 2 db 26 cm-es és 1 db mini, 13 cm-es szalámit készítettem, de akár egyet is lehet, ami hosszabb és ducibb.)
  5. Hűtőbe tesszük és tálalás előtt gazdagon meghintjük porcukorral. Fél-1 órával korábban mindig vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebb legyen szeletelni.

Olasz étcsokoládé szalámi képek

Ha tetszett a fenti Olasz étcsokoládé szalámi recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló desszert recepteket is: Trüffel golyó receptek, Vörösborban posírozott körte recept, Szőlős chia puding recept.

További receptötletek a hozzávalókból: étcsokoládé, mandula, pisztácia, rum, zabkeksz. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, gyorsan elkészíthető, karácsonyi, könnyen elkészíthető, olasz, sütés nélküli édesség.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Olasz étcsokoládé szalámi recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató