Arra az esetre, ha egy elronthatatlan, szuperkönnyű recept alapján készítenénk az ünnepi menü desszertjét, vagy ha váratlan vendégek toppannának be, jó, ha kéznél van egy gyors pohárkrém recept. Ebben a verzióban, különleges, karácsonyhoz illő, extra finomságokkal emeljük a desszert eleganciáját, de mindezt mindenféle flanc, turmixgép és sütés nélkül. Persze egyáltalán nincs nehéz dolgunk, ha egy olasz narancsdzsemre, mandulás amaretti kekszre, mascarponéra, és joghurtra gondolunk, ezekből gyerekjáték valami finomat összedobni.
Narancsdzsemes amaretti desszert recept
Hozzávalók 6 főre:
- kb. 10 dkg olasz amaretti keksz,
- 25 dkg narancsdzsem,
- 25 dkg mascarpone,
- 15 dkg natúr görög joghurt,
- 2 ek. porcukor,
- 2 tasak vaníliacukor,
- 1 kezeletlen narancs héja lereszelve,
- 1 narancs a díszítéshez.
Elkészítés:
- Összekeverjük a mascaponét, joghurtot és cukrokat, majd a narancshéj nagy részét belereszeljük.
- Kisebb csatos üvegekbe rétegezzük a desszertet. Alulra amaretti kekszet szórunk.
- Erre kanalazzuk a mascarponés krémet, majd a narancsdzsemet.
- Még egy réteget teszünk a tetejére a krémből, megszórjuk egy kis narancshéjjal, díszítjük amaretti keksszel, narancs szelettel, és kész is. Tálalásig hűtőben tartjuk.