Sajtkrémleves bacon csipsszel

Szívmelengető "sajt-mennyország"

Sajtkrémleves bacon csipsszel recept

Mennyeien sajtos, krémes, és selymes finomság a kétféle, hazai sajtból készült, ropogós bacon csipsszel kísért sajtkrémleves. Igazi, téli, lélekmelengető finomság, ami kiváló előfutára lehet a főételnek egy vendégváró ebéden vagy vacsorán. A sajtok típusát bátran lehet variálni, kiegészíteni, lecserélni, de mindenképpen jól áll a sajtkrémlevesnek, ha többféle sajtot használunk hozzá.

Sajtkrémleves bacon csipsszel recept

Hozzávalók:

  • kb. 4-5 dl zöldségalaplé (½ db zeller, 1 kis karalábé, 2 db sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 2-3 db petrezselyem gyökér felhasználásával készített zöldség alaplé),
  • 1 db közepes burgonya,
  • 2 dl főzőtejszín,
  • 10 dkg érlelt kemény sajt,
  • 10 dkg füstölt parenyica,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 20-30 gr vaj,
  • pár ek. olívaolaj,
  • 1 késhegynyi őrölt, vagy frissen reszelt szerecsendió,
  • 8 szelet bacon szalonna.

Elkészítés:

  1. A vaj és olívaolaj keverékén megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, rádobjuk a reszelt fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, felöntjük a zöldség alaplével, és puhára főzzük.
  2. Ezt követően leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott sajtokat. Amint elolvadt a sajt, felöntjük tejszínnel. Fűszerezzük frissen őrölt szerecsendióval, és szükség szerint, egy kis sóval. A zöldség alaplé és a tejszín mennyiségével tudjuk szabályozni a krémleves sűrűségét, ízlés szerint.
  3. A bacon szeleteket 200 fokon ropogósra sütjük a sütőben, ezzel és néhány, vékony, kis szelet sajttal tálaljuk a sajtkrémlevest.

Sajtkrémleves bacon csipsszel képek

Ha tetszett a fenti Sajtkrémleves bacon csipsszel recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló krémleves recepteket is: Kolbászos édesburgonya krémleves recept, Őszibarack krémleves főzés nélkül recept, Lecsó krémleves recept.

További receptötletek a hozzávalókból: bacon, burgonya, főzőtejszín, füstölt sajt. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: gluténmentes, krémleves, leves.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Sajtkrémleves bacon csipsszel recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató