Kívülről ropogós kukoricapelyhekkel találkozol, belülről pedig omlós, puha és kellemesen pikáns csirkemell fogad. Nem, ez nem a KFC: ez az otthon készíthető, olaj- és mindenféle ízfokozómentes rántott hús alternatív verziója fűszerekkel és kukoricapehellyel tunningolva. Amellett, hogy nem tocsogó olajban, hanem a sütőben sütjük, szinte elronthatatlan recepttel állunk szembe, ami bármikor jól jöhet, ha vacsoravendégeket várunk vagy a gyerekeket kényeztetnénk egy jó kis harapnivalóval. Fűszeres, hagymás tartárral, édes, chili szósszal vagy bármilyen más, számunkra kedves mártogatóval tálaljuk, biztosan állandó szereplője marad az otthoni gasztrorepertoárnak.
Csirkemell falatok corn flakes bundában recept
Hozzávalók 2 főre:
- 40 dkg filézett csirkemell,
- 1 nagy bögre natúr corn flakes (kukoricapehely),
- 1 tojás,
- 2 kis marék liszt,
- só, bors,
- chili pehely ízlés szerint,
- kb. 4-5 evőkanálnyi tej,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 2-4 ek. olívaolaj.
Elkészítés:
- A csirkemellet megtisztítjuk és kis ujjnyi darabokra vágjuk. Fűszereztük sóval, borssal, chilivel és reszelt fokhagymával.
- A klasszikus panírozás lépéseit követjük két különbséggel: a tojás mellé egy pici tejet öntünk, és zsemlemorzsa helyett corn flakes-t használunk.
- Elsőként lisztben, majd a tejes, felvert tojásban, végezetül pedig a villával darabosra tört kukoricapehelyben forgatjuk meg a csirke falatokat. A cornflakes-t jól döngöljük bele a csirkébe, hogy minél gazdagabban bevonhassa.
- 200 fokra előmelegített sütőben sütjük (légkeveréssel) kb. 20-25 percig, néhány evőkanálnyi olívaolajos sütőpapíron.
- Póréhagymás tartárral vagy pl. édes chili szósszal találjuk.