Gesztenyés brownie lisztmentesen

Tökéletes brownie csokiból és gesztenyepüréből

Gesztenyés brownie recept

Régóta motoszkált a fejemben a brownie felturbózása gesztenyével, és azt gondoltam, hogy miután a gesztenyének alapvetően van egy sűrítő hatása, nem is szükséges mellé semmilyen lisztet használni. Ennek köszönhetően fantasztikus gluténmentes brownie recept született belőle, amiből nem érezzük a liszt hiányát, szinte észre sem vesszük, és az étcsokoládé-gesztenye párosítás pedig teljesen magával ragad minket. A málnaöntet már csak hab a tortán.

Gesztenyés brownie recept

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsoki,
  • 15 dkg vaj,
  • 20 dkg gesztenyemassza,
  • 0,5 dl tej,
  • 1 cs. vaníliacukor,
  • 12 dkg barnacukor,
  • 5 tojás,
  • 1 ek. kakaópor,
  • 1 csipet só.

Elkészítés:

  1. Először alacsony hőfokon vagy vízgőz fölött összeolvasztjuk a csokit a vajjal, folyamatos kevergetés mellett, félretesszük hűlni, ha egyneművé olvadt a massza.
  2. A gesztenyepürét 1/2 dl tejjel eldolgozzuk egy villa segítségével, krémszerű állaga lesz. A kihűlt csokis vajat hozzáadjuk.
  3. A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk, majd a sárgáját a cukorral habosra turmixoljuk. Hozzáadjuk a csokis, gesztenyés krémet, kakaóporral megszórjuk, jól összekeverjük.
  4. A tojásfehérjét csipet só társaságában keményre feverjük, és nagyon óvatosan hozzáforgatjuk egy keverőlapát segítségével a masszához. Próbáljuk úgy eldolgozni a tésztában a habot, hogy azt közben ne nagyon törjük össze és habos maradjon a tészta.
  5. 170-180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 20-30 percig. Ha kész, meg kell várnunk, amíg teljesen kihűl, mielőtt felszeleteljük. Amikor már brutál csokis illat terjed a konyhában, és a tűn vagy fogpiszkálón sem marad semmi, biztosan megsült a brownie (megrázva a tepsit még picit lágynak tűnik majd).

Gesztenyés brownie lisztmentesen képek

Ha tetszett a fenti Gesztenyés brownie recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló sütemény recepteket is: Kalácsfánk recept, Csokis, mogyoróhabos pite recept, Triplacsokis, mogyoróvajas kenyér recept.

További receptötletek a hozzávalókból: étcsokoládé, gesztenyepüré, málna, tej, tojás, vaj. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, gluténmentes, könnyen elkészíthető, málnaszezon, sütemény.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Gesztenyés brownie recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató