Ismét egy GoodFood magazin ihletésű recept következik. Nagy kedvenceim az édes-csípős, édes-sós, édes-savanyú ízkombinációjú ételek, így nem volt kérdés számomra, hogy a csirke az ananásszal megférnek-e egymás mellett egy hamburgerben. Picit továbbgondolva a receptet, így néz ki a Hawaii hambi ízzel-lélekkel módra. Ugye milyen harapnivaló?!
Hawaii csirkeburger recept
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 db szezámmagos hamburger buci
- 40 dkg csirkemellfilé
- 4-4 ananász szelet (kör alakú)
- 10 dkg cheddar sajt
- madársaláta, ruccola saláta
- chiliszósz
- 1 fej lilahagyma
- cajun fűszerkeverék
- kevés olívaolaj
- só
Elkészítés:
- A csirkemellfilét kettévágjuk, egy picit megklopfoljuk, fűszerezzük cajun fűszerkeverékkel és kevés olívaolajon hirtelen megsütjük vagy meggrillezzük mindkét oldalát.
- A husik mellett az ananász szeleteket is megpirítjuk.
- A vékonyra szeletelt hagymát kevés olívaolajon enyhén megsütjük.
- A hamburgerzsemlét kettévágjuk, akár meg is piríthatjuk egy picit a belső felüket vajjal, majd elkezdjük az összeállítást: alulra vegyesen teszünk madár- és ruccolasalátát, pirított lilahagymát, erre csöppentünk egy kis chiliszószt, két szelet ananászt, majd a husit, erre ráreszeljük a sajtot, ismét 2 szelet ananásszal és salátával zárjuk a sort.