Sokmagos banánkenyér

Szaftos, pihe-puha, és ropogós egyben

Sokmagos banánkenyér recept

Minden idők legfinomabb, legszaftosabb és legmagosabb banánkenyér receptje, amiért érdemes kivárni, hogy szép, éretté váljanak a gyümölcskosárban árválkodó banánok. Addiktív recept, amit nagyon könnyű reprodukálni, tele van egészséges alapanyagokkal: dióval, mandulával, kesudióval, sárgabarackmaggal, banánnal, mandulatejjel, és sütikhez képest egészen kevés cukrot tartalmaz. Fahéjas illatának és ízvilágának köszönhetően igazi, kis, bekuckózós finomság.

Sokmagos banánkenyér recept

Hozzávalók:

  • 15 dkg puha vaj,
  • 1/3 bögre barna cukor,
  • 2 tojás,
  • 3-4 érett banán,
  • 1 bögre finomliszt,
  • 1/3 bögre sárgabarackmag liszt,
  • csipet só,
  • 1 tk. szódabikarbóna,
  • 1 kk. sütőpor,
  • 1 tk. fahéj,
  • 1/3 bögre mandulatej/tej,
  • 2 tk. vaníliaaroma,
  • 1 bögre natúr, sótlan mag: dió, mandula, kesudió vegyesen,
  • kevés szeletelt mandula a tetejére.

Elkészítés:

  1. A vajat a cukorral és tojással jól összeturmixoljuk.
    Vaj, cukor, tojás összekeverése
  2. Hozzáadjuk az összekevert száraz hozzávalókat: liszteket, sót, szódaport, sütőport, fahéjat, összedolgozzuk, majd az összetört, villával szétnyomkodott banánokkal (egy banánt hagyjunk egészben, ezt a tetejére használjuk majd fel) és mandulatejjel, vaníliaaromával lazítjuk.
    Száraz hozzávalók, majd banán és mandulatej hozzáadása
  3. Összekeverjük a sokféle maggal, és sütőpapírral bélelt formába öntjük. A tetejére a megmaradt banánból vékony szeleteket vágunk, és kidíszítjük vele, megszórjuk szeletelt mandulával.
    Magok hozzáadása
  4. 160 fokon sütjük, légkeverés mellett kb. 45-50 percig, tűpróbáig.

Tippek:

  • A bögre mércénél csak az a fontos, hogy mindvégig ugyanazt vagy ugyanolyan méretű bögrét vagy poharat használjunk (általában 2,5 dl-eset szoktam használni).
  • Magok helyett, mellett aszalt gyümölcsökkel, csokipasztillával is érdemes kísérletezni.

Sokmagos banánkenyér képek

Ha tetszett a fenti Sokmagos banánkenyér recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló kenyérféle recepteket is: Sokmagos, dagasztás nélküli kenyér recept, Napraforgómagos buci karácsonyfa recept, Bagel recept.

További receptötletek a hozzávalókból: banán, dió, finomliszt, kesudió, mandula, sárgabarackmag liszt, tojás. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: amerikai, édesség, gyümölcsös, kenyérféle.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Sokmagos banánkenyér recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató